Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2534 skatījumi

GPS izveele?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

sveiki.pastastiet ludzu iesaceejam kaadu labaak gps izveleties ??? varbuut kadam ir pierdedze ar ss.lv noperkamajiem Kinas gps??? pasu intersee gan vairaak GARMIN vai BECKER razojumi

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Mana personīgā pieredze un attieksme pret lietām viennozīmīgi noveda mani pie mini portatīvā un lēta GPS uztvērēja iegādes. Strādā jau vairākus gadus bez problēmām. Mini portatīvais nu 200LS, GPS 20LS Ķīnas kopija, ražotājs nav nosakāms.

Mana attieksme pret visiem Garmin utt ir, ka tie ir ļoti ierobežoti gan funkcionalitātē, gan karšu kvalitātē un nevajadzīgi dārgi, kā arī noveco jau veikala plauktā stāvot. Savukārt mans risinājums nenoveco praktiski nemaz. Programmatūra man nemaksā pilnīgi necik. Kartes tai skaitā. Kur dodos, tās vietas kartes par velti ielieku un kārtībā. Nu kā to darīt gan jāsaprot. Ja grib nesaprast, tad jau jāmaksā un jāņem Garmin utt.

pirms 13 gadiem  

Igors Kukulis, pirms 13 gadiem :

Kāds izskatās tas GPS uztvērējs un kā viņu pieslēdz, kur kartes dabū, varbūt pastāsti mazliet sīkāk, kādu linku ieliec? Radās nopietna interese!

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Tāds, kā bezvadu peles raidītājs. Dažkārt šos GPS arī sauc par GPS mouse. Tikai skaties uzmanīgi un pārbaudi modeļu nosaukumus, citādi nopirksi tikai antenu. Tās iet tādās pašās cenās. Nezinu, kas pērk par tādu naudu, īsti grudri tas nav. Viens piemērs: http://1shop.lv/lv/catalogs/navigacijas_ierices/gps_datoriem/item-95969.htm
Iekšā ir SirfStar3, kas ir ļoti labs. Ceturto atrast ne-mobilajā par normālu cenu nevar un nav arī vajadzības. Pieslēdz ar USB, bet faktiski, viņiem gandrīz visiem ir

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

iekšā seriālais ports, kas caur USB tiek simulēts datoram kā papildus seriālais ports. Tas tikai savietojamības dēļ, jo gandrīz visa programmatūra izmanto NMEA standartus, šai situācijā ne vairs hardwariskus, bet tikai softwariskus. Bet tas tev nav nozīmīgi. Mans risinājums, ka to pieslēdzu pie Linux datora, kam virsū griežas gpsd dēmons. Tas tad uz jebkuru programmu man jau datus no aparāta padod. Programmas, ko lietoju - Viking (nu jau vairs nē, bet ir tīri labs), Foxtrotgps (kādreizējais

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Tangogps). Un kartes es dabonu tur, kur pats arī tās taisu - www.openstreetmap.org. Ir atšķirības, kādā formātā katrai programmai vajag, tas tur ir atrodams. Uz mobilā ar Androīdu var lietot Osmand. Tam ir arī routings, tikai netu vajag.

Ja tev dikti gribas to pašu uz Windows darīt, tad droši, ka draiveri nāk līdzi, tikai vai W7, vai XP der, nezinu (Linuxam nevajag draiverus). Un tai pašā www.openstreetmap.org lapā arī var atrast softu, kas ies uz Windows, neesmu pētījis, nešaubos, ka izvēle ir

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Vēl viens ar SirfStar3: http://www.dogmar.lv/?sec=inside&sub=477&id=314799
Viens kreisais: http://www.euroshop.lv/gps_navigacija/gps_aksesuari/_holux_m_215u_gps_receiver/
Gūgls atrod praktiski tikai austrumeiropas veikalus. Tātad lēts copyware. Dati labi, bet risks arī. Vienīgi, ka garantija ir, tā kā var arī riskēt, naudu atpakaļ dabūsi.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Keivs

+1462

 
Iesaku uzmest aci arī NAVIGON. Latvijā nav populārs. Es to palietoju skandināvijā un patikās labāk kā Beckers.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tavs Viszinis

+101

 
Var atnākt uz Latvijas GPS veikalu - tur profesionāli pārdevēji palīdzēs izvēlēties.
www.GPScentrs.lv

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

lauris

+401

 
Pats lietoju ķīnas gps ar 5'' ekrānu, jau vairāk kā gadu,izbraukāta visa latvija. nekādu problēmu. iekšā FM transmiteris, var skatīties video, klausīties mūziku,spēlēt spēles un daudz ko citu.

protams pirms uzreiz pirkt, jāpievērš uzmanību sekojošiem parametriem:
procerors - zemāk par 400mhz neiesaku pirkt( ja gribi lai butu pietiekami ātrdarbīgs)
ram- vismaz 128mb, (lai nebūtu problēmu ar karšu ielādi)
SirF IV - gps modulis (šo moduli izmanto visi brendi garmin,tomtom u.cc, bet šeit tu neparmaksā par brendu).
windows mobile 5.0 - uz šī arī var dabūt tomtom kartes.

plusi:
- lētāks,
-nēsi piesiets vienam karšu ražotājam kā tas ir ar tomtomiem u.cc (pats lietoju Igo 8,ļoti labs latvijas detalizējums, bet var arī ielādēt citas kartes)
-pietiekami ātrdarbīgs, precizitāte ~ 10m.(vēl ne reizi nav pievīlis)




mīnusi:
- nav garantijas
- ja rodas problēmas ar kartēm vai k-ko citu jātiek pašam galā.
-baterija netur tik ilgi kā vēlētos, bet ja lieto mašīnā problēmām neva

pirms 13 gadiem  

lauris, pirms 13 gadiem :

izvēle tavā prieksā!!!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.