Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 2 balsis
  • 1422 skatījumi

Zemejums.

Sadzīves tehnika un elektronika » Cits

Man dzivokli vannasistaba no PSRS laikiem stav itka zemeta cuguna vanna ar resnu drati kas savienota ar udensvadu. Gribeju uzzinat vai ta drats kautko dod? Majas projekts Hruscovka, zemejuma (tresha vada) nav ja nu vienigi kapnu telpa kopejais sadales skapis varbut ir sazemets pie nulles, dzivokli ir aluminija vadi Un ir elektriskais boileris bez zemejuma.. Cik tas viss ir droshi?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ja ar ūdensvadu, tad tas viss ir kaķim zem astes. Īpašu nedrošību jau tas nerada, kamēr apkārt nemētājas neizolēti vadu gali un kamēr nemēģināsi izdzirdēt, ko sievietes domā. Vienkārši, tava vanna ir daļa no elektriskās ķēdes, kurā oficiālajai nullei pazūdot tava vanna var gadīties par vienīgo ķēdes savienojumu, un ja šis savienojums varētu būt slikti savienots, tad gan var norauties. Lai tas viss notiktu, jābūt vismaz trīs notikumiem reizē - iespēja neliela, bet tomēr ir.
Bet kas visdrīzākais tev būs, tas ir sliktas vadu izolācijas dēļ tev vanna var iesist ar nelielu strāvas triecienu, kad tai pieskarsies. Un ne kā statiskā strāva, bet katru reizi pieskaroties. Un tas ļoti daudziem, it sevišķi daudzdzīvokļu mājās tā ir. Tā kā jāpierod, vai jāmaina visa ēkas elektroinstalācija.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.