Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2390 skatījumi

Kā interesanti zīlēt nākotni vecgada naktī?

Spēles un izklaide » Cits

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jāmet ar zābaku pār plecu, kuram trāpīs, tam arī nākošgad nepaveiksies:D

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Speciāls Vecgada ēdiens ir tā saucamā mēmā putra - putra ar labi daudz sāls, ko vāra deviņi cilvēki , kas katrs strādā ar trim pirkstiem: skalda malku, plēš skalus, kurina uguni, ielej katlā ūdeni, ieber miltus, pieber sāli utt. To visu dara klusēdami un vienu domu domādami. Šādai putrai ir nozīme Jaungada zīlniecībā. Ja meita (puisis) pirms gulētiešanas saēdas mēmo putru, tad jāuzmana, kurš puisis (meita) sapnī dos dzert. Tas (tā) tad arī būs līgavainis (līgava).


Vecgada vakars un Jaungads ir īstā reize, lai izdibinātu kāds būs nākamais gads. Vēl šobaltdien ir zināma laimes liešana no alvas vai svina. Mūsu laikos laimes liešanai tiek izmantots arī kausēts parafīns.

Tāpat, ne visai senas ir izdarības ar gredzenu: cik reizes gredzens ieskandinās glāzi, pēc tik gadiem gaidāmas laulības.

Vecāki zīlēšanas paņēmieni ir: stāvot ar muguru, pār plecu mest zābaku pret durvīm. Ja zābaka purngals vērsts uz durvju pusi, tad nākamā gada laikā gaidāma laulība. Pretēji - ja purngals vē

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lana Insberga

+201

 
Nesen uzzināju, kā jācep mēmās pankūkas. Bet baigi grūts process un nozīmē, ka salūtu varētu arī neredzēt.
Pirms pusnakts 3 sievietēm vienām pašām jābūt virtuvē un jāizcep 3 pankūkas, sagatavojot tieši tik daudz mīklas, lai sanāk 3 pankūkām. Pankūku cepšanas laikā visām 3 sievietēm ir kaut kas jādara un neviena nedrīkst stāvēt bez darba, piemēram, viena cep, otra taisa mīklu, trešā vēl kaut ko. Pēc tam uzreiz jāiet gulēt, nesakot neviena vārda, un tas, ko sapnī redz, tas piepildās. :) Līdz ar to jānodrošina, lai neviens ciemiņš un neviens cits mājinieks tajā laikā nav tuvumā, lai nav iemesla runāt vai visādi citādi novērsties no pankūku cepšanas. :)

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.