Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Reinis

+2327

 
  • 4

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1939 skatījumi

sportists veģetārietis

Sports » Cits

vai ir kāds zināms, panakumus guvis sportists/sportiste veģetārietis? es šeit runāju par sportu, kas prasa fizisku spēku un izturību, nevis novusu, boulingu, dambreti vai kērlingu!

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Nezinu uzvārdu, bet ir dzirdēts, ka mums esot viena rezultatīva skrējēja, veģetāriete.
Bet jautājuma iemesls ir interesants, bet maz pētīts. Vienu interesantu apkopojumu dažādiem sīkākiem pētījumiem atradu: http://www.sportsci.org/jour/0201/cf-e.htm

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
grāmatās un rakstos par veģetārismu tādus mēdz uzskaitīt. Lasīju sen, pirms gadiem 30, atceros, ka bija daudz visādi skrējēji, lēcēji; ir bijis veģetāriešu maratons. Svarcēlāji parasti nemēdz būt veģetārieši, bija pieminēts tikai viens kautcik izcils.
Tagad varbūt sports ir citādāks vai gaļa cita.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Vajag vienkārši vairāk ēst pupas, pupiņas un zirņus - tie ir praktiski gaļas aizstājēji, jo ļoti daudz olbaltumvielu satur. Tāpat veģetārisms prasa lielu disciplīnu un šādas tādas zināšanas tajā, ko ar katru dārzeni vai augli uzņem.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Toms Miks

+890

 
Lai būtu pirmās vietas profesionālā sportā, bez vitamīniem un dažādiem uztura bagatinatajiem un pat dopingiem(normas robežās) neiztikt! Nu var neēst gaļu - bet tad jāuzņem visas tās vielas ar uztura bagātinātājiem, tur vajadzēs daudz! Piemēram, ja svarcēlējs Ščerbatihs dienā apēd ap 10 olām un pāris kg gaļas, tad diez vai tik daudz apēdīsi zaļumus, lai aizstatu 2kg gaļas un 10 olas.

pirms 13 gadiem  

Toms Miks, pirms 13 gadiem :

Vistas gaļa satur daudz nepieciešamu minerālvielu – kāliju (veicina šķidruma apriti organismā), fosforu un kalciju (stiprina kaulus, zobus, matus, nagus un iekšējos orgānus), dzelzi, varu, mangānu, kobaltu, cinku un dažādas citas vērtīgas vielas. Vistas gaļā ir arī daudz cilvēka veselībai nozīmīgu A, PP un B grupas vitamīnu.

Pie tam, pateicoties vistas gaļas vieglajai struktūrai, tā ir ātri pagatavojama un viegli sagremojama – organismam nav nepieciešams tērēt papildu resursus, lai to pārstrādātu.

Toms Miks, pirms 13 gadiem :

# Vistas gaļas sastāvā esošie B grupas vitamīni veicina smadzeņu darbību un nodrošina organismam enerģiju, selēns stiprina imūnsistēmu, bet aminoskābe veicina laimes hormona veidošanos.
# Vistas gaļa satur ļoti daudz vērtīgu olbaltumvielu, kas palīdz nostiprināt kaulus. Tādēļ tā ir īpaši ieteicama veciem cilvēkiem, kam, organismam novecojot, kauli bieži vien kļūst trausli.
# Pētījumos ir atklāts, ka vēzi palīdz novērst B grupas vitamīns niacīns un selēns. Vistas gaļa ir bagātīgs šī vitamīna un minerālvielas avots – 100 gramos vistas gaļas ir aptuveni 70% no cilvēkam dienā nepieciešamā niacīna daudzuma un 40% no nepieciešamā selēna daudzuma.
# Vistas gaļa ir lielisks enerģijas avots, ko nodrošina tās sastāvā bagātīgi esošie B grupas vitamīni, kas veicina organisma vielmaiņu un rada enerģiju.

Toms Miks, pirms 13 gadiem :

Gaļa ir viens no svarīgākajiem olbaltumvielu avotiem uzturā. Treknā gaļā ir arī daudz tauku, bet ogļhidrātu saturs gaļā ir niecīgs. Liesa gaļa satur 1-10% tauku un 19-23% olbaltumvielu, kā arī līdz 77% ūdens. Gaļas tauku uzturvērtība ir dažāda - vērtīgāki ir tauki, kas satur polinepiesātinātās taukskābes (piemēram, arahidonskābi).

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.