Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kaspars Jansons

+3965

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2447 skatījumi

Pastāstiet par savu personīgo (!) pieredzi ar apsaldējumiem!

Veselība » Cits

Ar to es nedomāju apsalušas rokas vai degunu, bet gan nopietnus apsaldējumus. Vakar sanāca apsaldēt kāju pirkstus. Ārste gan nomierināja, ka dzīvotājs būšu un nekas nost nebūs jāgriež, bet interesanti būtu palasīt citu pieredzi. Zāles un smēres, lūdzu, neieteikt, jo tas viss jau ir. Un cik aptuveni ilgs jums atkopšanās periods bija?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Par tiem apsaldētajiem kāju pirkstiem tev jāpateicas sētniekiem - sālītājiem, jo tā ledus putra daudz ātrāk apsaldē kājas nekā sauss sniegs. Pats neesmu apsaldējis kājas, jo pat ziemā braucu ar velosipēdu, lai kājas nesaskaras ar ledus putru, kuras temperatūra var būt pat zemāka nekā gaisa temperatūra. Rokas gan ir nācies apsaldēt, tikai līdz 1 stadijai, kad tās sāp un ir vēl jutīgas. Ja ir nedaudz apsaldētas, ka vēl jūt sāpes, tad var iemērcēt aukstā krāna ūdenī ~ +8grādi. Ja ir apsaldēts tik tālu, ka nejūt pirkstus, tad jāietin segā un jādzer karsta tēja, lai sasalušie audi atkūst no iekšpuses un uzreiz ar asinīm saņem skābekli. Ja no sākuma atkausē pirkstus, tad tie netiek apasiņoti un var pat sākties gangrēna.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
krenjkjis rodas peec gadiem,apsaldeetaass vietas ir iipashi juutiigas salos un karstumos,piem pirtii.pirksti salst jau 0 graados.probleema ir ,ka nezin ko nu vilkt,jo salst un saap ar visaadu veidu apgjeerbiem.cik zinu,arii liidzeet vairs nevar,shamam krenjkjim.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

verners osis

+16083

 
Problēmas sāksies pēc dažiem gadiem,ja noies nagi no apsaldēšanas,jaunie var augt ari kroplīgi un būs problēmas ar futbola spēlēšanu,vajag skatīties tagad un uzmanīt kas notiek jo ārstēšana pēc tam nebūs ne lēta ne patīkama un nevar zināt cik veiksmīga.Senos laikos smērēja ar zivju eļļu un neko nevannoja.

pirms 14 gadiem  

Kaspars Jansons, pirms 14 gadiem :

Futbola spēlēšanu pēc ceļa traumas jau esmu atmetis :D :( Tagad cītīgi sekoju ārsta norādījumiem, un visam vajadzētu būt kedās.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris

+3951

 
Pašam par laimi nav bijis apsaldējums,bet esmu dzirdējis,ka rokas vai kājas ir jātur siltā ūdenī,ap 20 grādiem un pakāpeniski paaukstinot ūdens temperatūru

pirms 14 gadiem  

Kaspars Jansons, pirms 14 gadiem :

Es jau palūdzu ārstniecības metodes neieteikt :) Un tu esi dzirdējis nepareizi - kājas jāvanno 2x dienā remdenā (!) un rozīgā zilo graudiņu šķīdumā, un pēc tam jāuzsmērē smēre, kuras nosaukumu neatceros (aptiekā vēl top, vakarā būs).

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.