Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Sandra L.

+2215

 
  • 2

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 1586 skatījumi

Vajadzīgi speciāli vingrojumi mazam čellistam muguras saudzēšanai!

Veselība » Cits

Liekas, ka nav normāli, ka jau mazs bērns, kas spēlē stīgu instrumentu, paziņo, ka viņam esot "sabeigta mugura". Instrumenta skolotājs arī nevar ieteikt, kas būtu darāms lietas labā. Tātad, meklēju info par ergonomiku vai speciālu ārstniecisku vingrošanu.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivo Ozols

+655

 
mazajam čellistam uz tradicionālo(nekontakta sports) karatē jāiet- tur iemāca taisnu muguru turēt un arī dzīvē noderēs, un maksās tas daudz mazāk par pašpasludinātajiem masāžas guru

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Cien. māmiņ! Bērns sev nevar uzstādīt diagnozi pats, tādēļ, ja bērns sūdzas par "sabeigtu muguru", tad iemesli varētu būt divi: pirmkārt, problēma varētu būt tāda, ka šādējādi bērns grib pievērst Jūsu uzmanību tam, ka viņš ir pārslogots, noguris un nevēlas spēlēt čellu. Bieži vien vecāki krietni pārvērtē bērnu spējas un noslogo bērnu vairākos pulciņos, sporta nodarbībās, solfedžo un mākslas skolā. Šādā gadījumā risinājums ir viens, no kādas daļas nodarbību ir jāatsakās un jāizvēlas prioritātes. Otrs gadījums jau ir nopietnāks un saisīts ar skoliotisko deformāciju jeb mugurkaula sānisko izliekumu. Mazam bērnam nedrīkst nest nedz lielus instrumentus, piemēram, čellu, nedz arī plecu somas, tā vietā ir jāizvēlas mugursomas un jāpaseko, lai bērns to nestu uz abiem pleciem un tajā neatrastos liekas grāmatas vai fizkultūras tērps un kedas dienās, kad šo nodarbību nemaz nav. Tā, ka ar bērnu noteikti vajadzētu izrunāties un noskaidrot, kas ir pie vainas.

pirms 14 gadiem  

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Paldies par atbildi. Diemžēl man nederēs, jo neesmu māmiņa, kas noslogojusi bērnu, pretēji viņa vēlmēm un varēšanām :D Jo mans čellists jau ir lielāks par Jūsu aprakstīto vecumu un mācās tālāk - pēc paša vēlēšanās. Bet iesākums, protams, ir bērnu mūzikas skolā, kur pat pieredzējis skolotājs nevar ieteikt nevienu speciālu vingrojumu muguras atslogošanai, kas saistīts ar čellista specifisko ilgtošo pozu, spēlējot instrumentu.

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Pie tam, "sabeigtā mugura" ir tipisks pieaugušo jēdziens, topošie jaunie profesionāļi jau zina, ka viņu izvēlēta profesija un sabeigta mugura ir nešķirami jēdzieni. Tāpēc meklēju īsta zinātāja padomu, nevis pārgudreļa neko neizsakošas pamācības.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.