Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Andis Osis

+8010

 
  • 6

    Atbildes

  • 6 balsis
  • 7826 skatījumi

Cik bīstams ir sirseņa [irša ] dzēliens?

Veselība » Cits

iekoda vakar,roka uzpampa un sāp,varbūt man ir alerģija pret tā kodumu.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 9

    balsis

Sirseņa dzēliens ir bīstams, bet, protams, kā kuram. Tiem kuriem ir alerģija, var pat nomirt no bites dzēliena, bet irša dzēliens ir sāpīgāks un bīstamāks, bet arī kā kuru reizi, pieņemsim, es strādāju par bitenieku agrāk, un man dienā iedzēla, desmitiem bišu, es jau biju pieradis, tā pat arī otrs bitenieks, kurš strādā par bitenieku jau desmitiem gadu, un tam biteniekam, vienreiz iedzēla irsis vienkārši pirkstā uz rokas, un viņš zaudēja samaņu momentā, kā viņš pats teica, sāpes bija nenormālas, daudziem pārjautāju, pazīstamiem cilvēkiem, un daudzi atzīst, ka nenormāli sāpīgi esot, bet zinu daudzus piemērus, ka daudzi pat nomirst no dzēloņa, tāpēc vienkārši ir jāuzmanās dzīvē ļoti piesardzīgam jābūt, kā nekā nevar zināt, kā TU to pārnesīsi, ja arī tev nav alerģija, katram cilvēkam ir savs organisms, kas atšķiras no citiem, tev var nebūt alerģija, bet var būt sirds vāja vai vēl kas cits, tāpēc vienkārši jāuzmanās no viņiem. Irsis nedzeļ ja tu viņam neko neizdariji, un nevicinājies !!!

pirms 13 gadiem  

Valdis P., pirms 13 gadiem :

Tieši tā, man pie mājas ir dzīvžogs, kas vasaras sākumā no ziediem izdala saldu nektāru un nenormāli pievilina iršus. Garām ejot, sajūta, ka esi pie bišu spieta, tikai tie dūc daudz iespaidīgāk. Tagad vispār nebaidos, jo tie cilvēkam nepievērš n e k ā d u uzmanību. Ar ko gan varēji izsaukt kukaiņu agresiju?

....................., pirms 13 gadiem :

No pieredzes, irši neuzbrūk paši par sevi, Tu vari pat blakām stāvēt pieciem iršiem un neviens neuzbruks, ja tikai tu darīsi tiem pāri, pieņemsim, Tu sāksi vicināties, vai aizkārsi viņu dzīvojamo vietu, tad tie uzbrūk un dzeļ, praktiski nevajag nekādas darbības izsaukt, kas var izraisīt iršu agresiju, bet, protams, nekad nav garantijas, ka tie paši par sevi varētu uzbrukt, jo dzīvē ir dažādi gadījumi bijuši, un visādi var gadīties, uz to ir mazāk procentu likme, bet nu tomēr.....

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

man iekoda irsis sakas alergija,atra medeciniska palidziba neatbrauca parunat nevareju uzpampa kakls,seja acis sapeja,un pat nogibu,kermenis kluva sarkans ar baltiem punktiniem visu nakti neguleju lidz otra diena tiku pie arsta tagad 20dienu atibjotikas kurss.labak irsa kodumu nepiedzivot jo tagad man jaarstejas veselu menesi.un nezinu ka vareja iekost jo ne es vicinajos ,ne trauceju irsu mieru,secinaju ka man sap zem nierem un 15min.laika sakas sausmiga alergija.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Sapampumam var uzlikt vēsu kāpostu lapas kompresi vai vēsu etiķūdeņa kompresi (1:3 - etiķis un ūdens), var arī likt vienkārši kaut ko vēsu virsū - dvielī ietītus kaut ledus gabaliņus. Tas viss domāts tam, lai mazinātu tūsku.
Ikvienam cilvēkam kaut kāda veida reakcija uz jebkuru kukaiņa dzēlienu būs. Ja Tev nav alerģijas no bitēm, lapsenēm, tad nebūs arī no milzu lapsenes - sirseņa. Vienkārši šī lapsene ir daudz lielāka un daudz vairāk indi salaiž dzēliena laikā, tāpēc arī reakcija ir daudz izteiktāka. No viena sirseņa dzēliena nemirst, ja vien nav alerģija jau no bitēm vai lapsenēm un tas neiedzeļ jutīgākās vietās.
Saka, ka zirgam pietiekot ar 6/7 sirseņu dzēlieniem reizē, lai tas nomirtu. Zinu cilvēkus, kuriem pietiek ar parastākās lapsenes dzēlienu, piemēram, rokā, lai tā uzpamptu uz tuvākajām 4 dienām dubult liela. Tāpat zinu cilvēkus, kuriem ir alerģija no bitēm - viens dzēliens un sekas visai dramatiskas. Ar Tevi viss ir vislabākajā kārtībā! Pāries!

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Sirseņi parasti neuzbrūk, bet, ja trāpīsies tuvu to midzenim vai to tramdīsi ar zaru, pletni (vai ko citu), strauji metāsies ar rokām - radīsi spēcīgas gaisa vibrācijas, tas sadusmosies un nāks virsū. Tāpat tie mēdz uzbrukt tad, ja cilvēks atrodas to gaisa "ceļu" trasēs un tas tiem ļoti nepatīk. Tu vari mierīgi iet pa pļavu, pa mežu, bet, ja ieiesi gaisa telpā, ko tie izmanto kā "lielceļu", lai piemēram, lidotu uz kādu koku, kamī tie vāc mizas mājas būvei vai dodas medībās, vienmēr kāds uzbruks.

Valdis Vanags, pirms 11 gadiem :

Tikko es lasīju, ka vienam cilvēkam vajag no kameņu kodiena uz slimnīcu vest.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
kāpēc iekoda? bakstīji pūzni?
Sāpēja daudz vairāk kā no lapsenes koduma?

pirms 13 gadiem  

Andis Osis, pirms 13 gadiem :

Sākumā sāpēja,nu ir ciešami.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Verners

+4547

 
Labāk aizej pie ārsta. Bet ja tev būtu alerģija tad šodien būtu ļoti slikti.
Tiešam labāk aizej pie ārsta, katrā gadijumā par ļaunu nenāks ;)

pirms 13 gadiem  

Andis Osis, pirms 13 gadiem :

Jau biju pie ciemata ārstes,ieteica kompreses,pampums pamazām mazinās.labi ka alerģijas nebija.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jeej man tiko arii iekoda. Nu taads 5 mm diametraa un 1 mm agsts balts pleķītis. Jn tikai biki biki sūrtst.
Nu tas taapat kaa 3 lapsenes..

pirms 7 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.