Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Annda Priede

+102

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3337 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

bunjucis

+72

 
Piezvani Nacionālās veselības dienestam 80001234, noskaidro, kur ir Tavai pašreizējai dzīves vietai tuvāk esošie ģimenes ārsti, kuriem ir līgums ar valsti, lai nav jāmaksā miljoni. Un dodies.
Pirms dodies, var uzgūglēt tel.nr., lai pierakstītos. Parasti ārstiem ir akūtās stundas, kad bez pieraksta var tikt.
Vari teikt, ka tagad te dzīvo un, lai viņš/viņa Tevi piereģistrē pie sevis. Viņi nedrīkst atteikt, btw, ja dzīvo viņu teritorijā. Var arī bez reģistrācijas, ja esi viņa teritorijā saslimis un pagaidām uzturies.
Bet vispār, brauc taču mājās!

pirms 12 gadiem  

bunjucis, pirms 12 gadiem :

Re: http://www.vi.gov.lv/lv/veselibas-aprupe/veselibas-aprupe-iedzivotajiem/_298
Es vēl kaut ko atradu - ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis:
http://www.vm.gov.lv/index.php?top=121&id=664
Tikai nemācēšu pateikt, kā tas strādā, kā var izmeklēt pa tel...

Berta, pirms 12 gadiem :

Precizējums: ģimenes ārsts nedrīkst atteikt, ja esi deklarējis savu dzīvesvietu viņa teritorijā.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Precizējuma precizējums! :-) Jebkurš ārsts nedrīkst attiekt sniegt palīdzību, taču katram ģimenes ārstam ir noteikts reģistrēto pacientu skaits, pārsniedzot šo limitu, jaunu pacientu reģistrēšanu ārsts var atteikt. Tā, ka lielās pilsētās var būt arī situācija, ka savu ģimenes ārstu, kur reģistrēties nāksies nedaudz pameklēt, taču satraukumam nav pamata, ja vien nevēlaties obligāti reģistrēties pie konkrēta ģimenes ārsta, katrā Rīgas rajonā ir pieejami desmitiem ģimenes ārstu.

bunjucis, pirms 12 gadiem :

Well.. Es neesmu deklarēta un aizgāju. Teicu, ka mani ir jāņem, jo es dzīvoju tur un tur un viss! Neko par deklarāciju man neprasīja. Par limitu esmu dzirdējusi tikai to, ka ārsti drīzāk paši negrib ņemt vairāk pacientu, nekā, ka nedrīkst.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tas, ka ārsti neņem vairāk pacientu nekā drīkst ir drīzāk pozitīvi nekā negatīvi. Reģistrēto pacientu saraksts nav tikai āķītis kartotēkā, bet tie ir reāli cilvēki, kas slimo, ārstējas, kam ir jāveic profilaktiskās potes, kuri mēdz saslimt nakts laikā, izsaukt savu ārstu uz mājām, pārāk liels pacientu skaits nozīmē garākas rindas pie ārsta, ilgāku ārsta gaidīšanas laiku, īsāku pieņemšanas laiku, ārsta nogurumu un mazāku ieinterisētību.

bunjucis, pirms 12 gadiem :

Jā, bet pie tādas dakterītes, kura negrib Tevi ņemt, vai tad Tu vispār gribēsi iet?! Protams, ka ne - meklēsi citu.
Un labi ārsti arī tad, kad viņiem ir zapara* (nezinu, kā latviešu valodā pateikt), ir un paliek labi ārsti!

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Berta

-20

 
Kādā jautājumā, ja nav noslēpums?
Akūtos gadījumos var vērsties slimnīcas (P.Stradiņa, Gaiļezera, Traumatoloģijas slimnīcas) neatliekamās palīdzības nodaļā.
Ir speciālisti (piemēram, acu ārsts, ginekologs u.c.), pie kuriem var iet bez ģimenes ārsta nosūtījuma. Pie pārējiem speciālistiem, ja nav nosūtījuma, var iet par maksu.
Ja plāno palikt Rīgā ilgstoši, varētu apsvērt iespēju pierakstīties pie ģimenes ārsta tuvāk savai pašreizējai dzīves vietai.

pirms 12 gadiem  

Annda Priede, pirms 12 gadiem :

Vienkārši ir saslimšana, iespējams gripa un vajadzētu aiziet pie ārsta kurš varētu ieteikt kādas zāles jālieto, vai pat izrakstīt tās.

Berta, pirms 12 gadiem :

Ja tā ir vienkārši saaukstēšanās/gripa (t.i.- augsta temperatūra, klepus, iesnas), paguli dažas dienas mājās, dzer daudz šķidruma (tēja ar medu un citronu), C vitamīnu, ja temperatūra virs 38 grādiem- iedzer Paracetamola tableti (var dabūt aptiekā bez receptes) vai kādu no karstajiem dzērieniem (Coldrex, Teraflu- arī bez receptes). Nedomāju, ka ģimenes ārsts Tev ko vairāk ieteiks.
Ja nedēļas laikā nepāriet- brauc uz laukiem pie sava daktera vai arī griezies kādā no iepriekšminētajām slimnīcām.

Berta, pirms 12 gadiem :

PS Traumatoloģijas slimnīca, saprotams, šajā gadījumā nederēs... :)

Berta, pirms 12 gadiem :

Vēl ir ģimenes ārstu konsultatīvais telefons: 66016001, kurš darbojas ārpus ģimenes ārstu darba laika (darba dienās 17:00- 8:00 un brīvdienās visu diennakti), var zvanīt uz to.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.