Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2201 skatījumi

sāpes celī

Veselība » Cits

Sveiki man ir tāda problēma!

Man jau 4 gadu ir sāpes ceļu locītavās! Vairākus gadus sportoju un viss bija lieliski līdz sāku palielināt slodzi un vairāk skriet, un tad man sāka sāpēt celis sākumā sāpes bija paciešamas, bet ar laiku palielinājās. Vienā vasarā kad bija +35 piedalījos liela mēroga sacensības kur man sākās ļoti asas un pēkšņas sāpes, bet es startēju un pat finišēju laikam no sāpēm man sāka reibt galva un kādu minūti vai divas neko neredzēju, pēc tās reizes es vairs nenodarbojos ar sportu bet sāpes palika un tagad vismaz 4 reizes mēnesī man loti sāp ceļa locītava! Par cik mans darbs ir saistīts ar staigāšanu un uzturēšanos uz kājām man tas ļoti traucē! Šodien man ceļa locītava sāka sāpēt pēc pastaigas ārā, tad kad ienācu siltumā un apsēdos! Vai sāpes varētu būt saistītas ar temperatūras maiņām!

Ceru uz kādiem ieteikumiem!

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Briniskigaa

+730

 
Pusmūža un vecākiem cilvēkiem biežākais sāpju cēlonis ir locītavas deformācija un artroze, bet par to runāsim citreiz, Jauniem un pusmūža cilvēkiem biežākais sāpju cēlonis ir trauma.Visbiežākais ceļa locītavas sāpju cēlonis jauniem un pusmūža cilvēkiem ir meniska plīsumi. Meniski ir divi pusmēness formas skrimšļi, kas kā mazi amortizatori atrodas starp augšstilba un apakšstilba kauliem ceļa locītavā, Ja sporta nodarbību laikā vai pietupjoties rodas pēkšņas asas sāpes ceļa locītavā, celis "ieķīlējas" un nav iespējams to pilnībā iztaisnot, viss ir skaidrs — menisks ir pārplīsis un iesprūdis starp kauliem. Nepieciešama steidzama operācija — traucēklis no ceļa jāizņem.Taču meniska plīsums var parādīties arī ne tik strauji. Ja pēc fiziskas slodzes rodas sāpes celī un dažreiz arī neliels pietūkums nākamā dienā, jādomā par nelielu meniska plīsumu. Nedaudz izmantojot fizikālas procedūras un pretiekaisuma preparātus, sāpes un pietūkums pāriet. Taču jau nākamās fiziskās piepūles laikā sāpes atja

pirms 11 gadiem  

Briniskigaa, pirms 11 gadiem :

atjaunojas. Tā tas var turpināties līdz brīdim, kad meniska bojātā daļa no ceļa locītavas tiks izņemta.
Ļoti bieži pacients ir pārsteigts par diagnozi, jo nevar atcerēties, kad būtu traumēts. Jāatceras, ka meniska plīsuma pirmie simptomi var būt sāpes celī. Ja slimniekam jau vairākus mēnešus ir sāpes ceļa locītavā, jāapmeklē speciālists, jo turpmāk parastā ārstēšana var būt bez rezultātiem.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Vai nebūtu laiks apmeklēt savu ģimenes ārstu un noskaidrot sāpju iemeslu un saņemt kvalitatīvu terapiju?

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.