Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Dina Bitane

+10

 
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 1983 skatījumi

Vai aukstā gaisā piepūsti baloni var izplesties un pārplīst.?

Zinātne » Cits

Gaisa temperatūra ārā bija -8 grādi. Aija un Ieva vēlējās iet apsveikt draudznei Gunu dzimšanas dienā. Viņas nolēma pie dāvanas piesiet divus piepūstus gumijas balonus, uz kuriem bija uzzīmēti ziedi. Aija gribēja balonus piepūst mājās un tad doties ciemos. Ieva iebilda, ka laukā baloni varot izplesties un pārplīst. Vai viņai bija taisnība.? Atbildi pamato.! (Dabaszinību uzdevums.) (: Palīdzat!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Aukstaa gaisaa baloni saplaks, jo aukstaa gaisaa molekulas kustas leenaak, bet kad balonu ienesiisi siltumaa, tad molekulas siltuma ietekmee saak kusteeties straujaak un, tad gan tas var paarspraagt.

pirms 14 gadiem  

Rihards Kluss, pirms 14 gadiem :

Pareizi, aukstumaa vinji nepliisiis. Bet njemot, ka gaiss jau klaat nenaaks arii tad kad vinjus ienesiis atpakalj siltumaa, vinjiem nevajadzeetu spraagt, jo molekulas vnk izkaartosies atpakalj liidz ieprieksheejam attaalumam kads bija, kad vinjas piepuuta piemeram +20 graados.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.