Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2457 skatījumi

Vai tiesa,ka amobarbitāls atņem cilvēkam spēju melot?

Zinātne » Cits

Šāda informācija bija draugiem.lv dienas erudīcijas spēlē pagājušajā nedēļā. Vai šīs vielas terapeitiskais platums ir pietiekams,lai to lietotu izmeklētāji? Kurā valstī to lieto?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Amobarbitāls, to ievadot mazās devās intravenozi ir pazīstams kā "patiesības serums", pateicoties tās sedatīvi - hipnotiskajai iedarbībai. Pirmo reizi šo medikamentu psihiski slimu pacientu ārstēšanai izmantoja Dr. William Bleckwenn no Viskonsīnas Universitātes. Šis medikaments ir apstiprināts epilepsijas, amnēzijas un bezmiega ārstēšanai, tomēr mūsdienās tas vairs netiek izmantots patiesības iegūšanai ne tikai ētisku apsvērumu dēļ, bet arī dēļ šī medikamenta izraisītām "nepatiesām atmiņām". Respektīvi, cilvēks atceras un stāsta par to, kas nemaz nav noticis jeb latviski runājot "murgo". Pieņemu, ka šo medikamentu joprojām izmanto totalitāros režīmos, taču demokrātiskā valstī neviena tiesa nepieņems atzīšanos, kas ir iegūta šādā veidā vai ar melu detektora palīdzību un spriedums tiks taisīts tikai balstoties uz liecinieku liecībām un pierādījumiem, kuri iegūti nozieguma vietā, utt.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

-c-f-b-

+5293

 
Viss atkarīgs no cilvēka. Kas līdzīgs ir izbaudīts uz savas paša ādas. Tas PILNĪGI neiedarbojās, par ko DAŽI bij diži izbrīnīti. Šinī gadījumā par pamatu laikam ņemts vidējais statistiskais, bet ne katra "trusīša" individuālās paškontroles spējas.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Nestāstiet muļķības, amobarbitāls darbojas uz visiem cilvēkiem, jo tā ir psihotropā viela, kura tiek ievadīta vēnā un iedarbojas uz personas GABA receptoriem, izraisa miegainību, apātiju un nespēju domāt un darbojas 100% uz visiem cilvēkiem, pie tam šis medikaments ir uzskatāms par narkotisku līdzekli, jo tas rada atkarību un tā pārdozēšana draud ar veselu virkni nepatīkamu blakņu, ieskaitot pāatrinātu sirdsdarbību, temperatūras nokrišanos, refleksu zudumu, drudzi, fizisku vājumu, utt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.