Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Valoda mainās, tur valodu komisijas un jelkādas institūcijas ir bezspēcīgas. Tā notiek jau tūkstošiem gadu, kopš vispār valodas eksistē. Tas, ka mūsdienu jauniešu valodā ir daudz rupjību, ir tikai sabiedrības savstarpējo attiecību atspoguļojums. Ja indivīdu attiecības ir tādas, kā Cartoon Network multenēs, tad neko pozitīvu nevar gaidīt. Jebkura veida vārdiskā komunikācija ir valodas daļa, tai skaitā rupjības un apvainojumu dažādās formas.
Lai izskaustu tādus vārdus un izteicienus, jāpārveido sabiedrība, lai apvainošana, iedomība un egoisms nebūtu attiecību pamats. Tad vārdi izzudīs paši. Bez noteikumiem un regulām.

pirms 13 gadiem  

Ivars, pirms 13 gadiem :

Kultūras entropija notiek visās jomās, valoda ir tās izpaudums. Atliek vienīgi sava garīgā komforta labad slīpēt savas izteiksmes spējas un droši vien būs kas piebiedrojas. Jāatceras par "atgriezenisko saiti", t.i. ko runāsi, to domāsi!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Viss sākas ar ģimeni!

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Taisnība, bet tā kā mūsdienās ģimenei gan laika gan sakaru dēļ vieta paliek arvien mazāka, pārējā sabiedrība, ar kuru kontaktējas cilvēks, viņu ietekmē krietni vairāk.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sintija Danilova

+1261

 
Žargonismi un barbarismi vienmēr ir bijuši valodas sastāvā, tikai to sortiments dažādos laikos atšķiras. Kāpēc tu gribi ļaužu valodu koriģēt pēc savas gaumes un līdzības? Varbūt kādiem citiem cilvēkiem nepatīk sterila un ļoti literāri pareiza runa, jo tā ir neinteresanta. Bet neviens taču netaisās to apkarot,vai ne?

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.