Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kāsītis

-10

 
  • 8

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 5716 skatījumi

Nelādē akumulātoru.

Auto un transports » Mercedes

Braucu un pēkšņi iedegās visas lampiņas panelī. Nelādē akumulātoru, tableti nomainiju, (W124 Mercedes 3.0 motors) Kur var būt vaina?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
papriekshu noskaidro vai akjis laadeejaas vismaz daljeeji.nonjem klemmi izmeegjini vai ruuc je nee,palielini apgriezienus.ja viss notiek,sasleedz maksimaali daudz pateereetaajus un pameegjini.ja slaapst nost vaina gjeneraatora kjeedee.var nebuut masa no kuzova uz motoru,masa no uz akumulaatoru,neviss klemmee,bet otraa galaa.var buut izdilis kolektors gj.tabletei,jeb regulaatoram zudusi masa ,taada ljipinja gjeneraatoraa,kur shitais skruuveejaas.var buut izbeidzies akumulaators.taadu nu glezninju uzskiceeju.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Marcis

+3511

 
Masas vads kaut kur nav atnaacis vallaa ? Pannem testeri pameeri cik tur baroshana pienaak pie akkaa un kad uzgazee vai kaut kas mainaas ?

pirms 14 gadiem  

Marcis, pirms 14 gadiem :

Ja Borta dators ir, ko tas zinno pacheko kluudu ?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Marcis

+3511

 
Skaidrs, tableti nomainiiji generaatoram ? Bet vai ggengeri paarbaudiija peec tam vai tas laadee ?

pirms 14 gadiem  

Kāsītis, pirms 14 gadiem :

Kā pārbaudīt ģeneratoru?

Marcis, pirms 14 gadiem :

Ja ir testeris pannem pagazee, ja baroshana leekaas tad generaators laade, ja staavees bultinaa vai cipari uz vietas tad jaaskatas kas tur generaatoru.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pasaku Vecis

+16709

 
Varbūt ģeneratora siksna sasalusi un negriežas, a tu tableti uzreiz maini? Labi, ka autiņu uzreiz nenomainīji, kad pelnutrauks pilns! Vainas var būt dajebkur - sevišķi laikā, kad gaisa mitrums augsts. Var izslīdēt ģeneratora siksna, var būt paaugstināts mitrums pie kontaktiem, aķa klemmes var būt apsūbējušas.

pirms 14 gadiem  

Kāsītis, pirms 14 gadiem :

Labāk iešu paskatīšos, varbūt kompresija jāpielej.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Marcis

+3511

 
Kaa ar kontaktiem vai tos paarbaudiiji, klemju kontaktus pie akka ?

pirms 14 gadiem  

Kāsītis, pirms 14 gadiem :

Visas klemmes, štekerus un kontaktus notīrīju, bet nekas nemainījās.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

2. Otrs, kas ir svarīgi - pārbaudīt vizuāli ģenerātora rrotora kolektora gredzenu stāvokli. Parasti tie ir ar iedilumu. Ja iedilums ir vairāk kā 2 mm, tad iespējams notiek sprieguma noplūde uz ģenerātora korpusu - rezultāts: tas nedos spriegumu uz patērētājiem. Jāmaina, ja ir iespēja rotoru ar veselu kolektoru vai visu ģenerātoru.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Visiem auto ģenerātoriem ir viena kinemātiskā shēma. Tiem ir rotors un stators (kustīgā daļa un nekustīgā). Visi mūsdienu ģenerātori ir maiņstrāvas.
Ja ģenerātors nelādē (nenodziest vai mirgo kontrollampiņa mērinstrumentu panelī), tad :
1. Ar testeri jāpārbauda (uzliekot vienu spaili uz AKB "+" spailes, bet otru uz dzinēja apejot akumulatoru bateriju) lādēšanas līmenis.
* Ja pārbaudot ģenerātors nedod vai dod pārāk mazu spriegumu, tad pirmāmkārtām jāskatās relejs (tautā "tablete"), tā suku garums. Ja sukas no releja vadīklām ir iznākušas tikai 5 mm, tad jāmaina vai nu tās, ja ir iespēja, bet,ja nav, tad visu releju.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tomass Vidriks

+5834

 
generātors- Neskatoties uz to kad akumulātors ir 12Voltu lai viņu uzlādētu ir nepieciešams lai generātors izdo vissmaz 13,5 voltu jaudu jo standarta jauda ko izdot generātors ir 16 vai 14 vieglajiem auto. ir iespēja kad tiešām ķēde starp generātoru un akumulātoru ir pārāvusies, lai to pārbaudītu pileic pie akumulātora "-" klemes un pie dzinēja korpusa labu kārtīgi biezu vadu. Bet bez tā ir iespējams kad ir bojātas generātora plates, (ja nešaubos tev viņš ir uzstādīts apakšā dzinējam) gadās bieži kad generātors auto uzstādīts tuvu tai vietai kur var tikt virsū ūdens un tikt apšļakstīts, tas tehniski viņam nekaitē jo plates ir tā teikt ievalcētas, bet ar laiku, ar lediem, smiltīm, visādiem gružiem tas ievalcējums daļēji noiet un sāk radīt īsavienojumus. Bieži gadījumi ir kad "Vilciņš" (cilindrs ar cinka krāsas 2 gredzeniem) Iedod plaisu, sakarā ar to kad viņš īstenībā nav metāla kā liekās uz pirmo acs skatienu. un cinka gredzeni ir tikai pārklājums - ar tā teikt Oglītēm tiek nomizots.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.