Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Lana

-208

 
  • 5

    Atbildes

  • -1 balsis
  • 1174 skatījumi

Vai kāds lasa latviešu autoru darbus? Kāds pērk?

Māksla un kultura » Grāmatas

Ja es sarakstītu grāmatu vai Jūs, piemēram, pirktu, ja zinātu, ka grāmata ir sarakstīta Latvijā. Tā autors latvietis? Cik viegli Jums šķiet ir pārdot savu grāmatu Latvijā, to iespiest, un piedāvāt kā preci veikalos?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Jaunam autoram grūti dabūt gatavu,ka grāmatu nopirks pat tik daudz,lai atgūtu iespiešanai iztērēto naudu. Pat ja grāmata būs ļoti laba,kā tad pircējs lai to zina? Tā ka jāparūpējas par labu reklāmu un mārketinga aktivitātēm,lai "izietu tautā", bet tas atkal maksā.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Protams, ka lasa un arī pērk, bet vai lasīs un pirks jūsējos, tas jau ir atkarīgs tikai no Jums pašas. Tā ka atbildes uz jūsu jautājumu jums neko nedos. Ieejiet jebkurā grāmatnīcā un plauktos atradīsiet arī latviešu autoru darbus, ja tie tur ir, tas nozīmē, ka autors ir samaksājis par to iespiešanu un, ja ir samaksājis, tad tas nozīmē, ka viņa darbus lasa un pērk.

pirms 12 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Mūsdienās grāmatas lielākoties tiek publicētas un drukātas par pašu autoru līdzekļiem, kas nebūt nav lēts prieks.

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Nu nevar vis piekrist. Lielākoties grāmatu izdošanu finansē apgādi vai dažādi sabiedriski fondi un sponsori.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Apgādi tikai publicē un nodarbojas ar grāmatas mārketingu nevis finansē. Jā, dažas grāmatas fiansē un sponsorē atsevišķi fondi, bet, ja rakstnieka vārds nav Imants Ziedonis, tad par visu ir jāmaksā pašam. Padomju laiki ir pagājuši! Zinu, jo pats šobrīd nodarbojos ar vienas grāmatas tulkošanu Latvijā pazīstamam autoram, kas tiks publicēta par autora personīgajiem līdzekļiem Lielbritānijā.

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Apgādi finansē gan,bet to,ko var pārdot-pārsvarā konjunktūrai atbilstošu ārvalstu literatūru.Oriģinālliteratūras izdošanu finansē KKF u.c.,paši autori mums pārsvarā spēj apmaksāt tikai sīkus iespieddarbus, nevis vēra ņemamu grāmatu.
Piekrītu,ka šajā gadījumā iespējams izdot tikai par saviem līdzekļiem.Sponsoru naudu varētu dabūt vienīgi tad,ja par manuskriptu izdotos iegūt ļoti labas atsauksmes no autoritātēm.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Sponsoru meklēšana un staigāšana ar izstieptu roku grāmatas autoram ir daudz grūtāka nekā nofinansēt 1000 eksemplārus pašam un tad skatīties kā grāmata tirgojas un izdot papildus laidienus. Rezumējot, jau mēs nonākam pie tā ko es visu laiku cenšos pateikt, apgādi investē ārzemu autoru darbos, no latviešu autoriem tiek izdoti un publicēta par apgādu naudu latviešu klasika - Rainis, Ojārs Vācietis, no dzīvajiem un rakstošajiem Ziedonis un vēl pāris citi autori, kultūrkapitāla fondam budžets ir

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

stipri ierobežots un ja vien autors nav visiem labi pazīstams, tad uz nekādu materiālo atbalstu cerēt ir nevar. Tā, ka mēs nonākam tur pat, kur sākām, ja autors tic tam, ko ir radījis, tad ir jāinvestē šajā projektā, kas pēc savas būtības ir tāds pats bizness kā jebkurš cits, jāinvestē savi līdzekļi un jācer uz veiksmi.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Briniskigaa

+730

 
Es, iespējams, pirktu, jo ne jau autors man ir tas galvenais, kāpēc iegādāties grāmatu, bet kritērijs ir- par, ko tā grāmata ir. Katram cilvēkam jau ir savas intereses! ;) Veiksmi!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ivarsi

+11583

 
Dārga it pati grāmatas drukāšana.
Varbūt sākumā pamēģini izdot grāmatu elektroniskā formā: tas gan latvijā vēl "bērnu autiņos", bet tomēr attīstās. Redzēsi rezultātus, ja būs interese, varēsi domāt par klasisko grāmatu.
Lai veicas!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Gan lasa, gan pērk, bet ne jau visus.

Ar to vien, ka grāmata sarakstīta Latvijā un autors latvietis gan vien nepietiks lai es to iegādātos.
Iespiest vispār nav gandrīz nekādu problēmu, viss kas vajadzīgs - nauda. Piedāvāt veikaliem jau ir grūtāk un panākt lai to pērk - vēl grūtāk. Tur vajadzīgs arī talants.
Ļoti daudziem jaunajiem autoriem talanta ir ievērojami mazāk par paškritiku.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.