Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Iveta

+5701

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1892 skatījumi

Kas tas ir Bērnu žūrija?

Māksla un kultura » Grāmatas

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
„Bērnu žūrija” ir kultūras programmas „Lasīšanas veicināšana” apakšprogramma, kuras ietvaros bibliotēkas, kuras piedalās šajā projektā, piedāvā bērniem un jauniešiem atbilstoši vecuma grupai īpaši atlasītas grāmatas, kuras jaunajiem lasītājiem ir jāizlasa un anketā jānovērtē. Šis projekts tiek realizēts jau vairākus gadus un noslēdzas ar Lielajiem lasīšanas svētkiem, kuros tiek sumināti grāmatu autori un arī lasītāji.

"Par bērnu žūrijas ekspertu var kļūt jebkurš, tikai jāaiziet uz bibliotēku, jāvienojas par grāmatas lasīšanu, jālasa un jāvērtē.

Programmas mērķa realizēšanai Latvijas Nacionālā bibliotēka, kas ir projekta īstenotājs, organizē projektu konkursu, lai popularizētu lasīšanu starp bērniem, kā arī noskaidrotu interesantākos bērnu rakstnieku darbus. Droši var apgalvot, ka „Bērnu žūrija” ir izveidojusies kā sabiedriska kustība, kas aptver visu valsti, lai padarītu redzamākus mūsu bērnu sasniegumus. Pirms septiņiem gadiem, kad Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatū

pirms 14 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 14 gadiem :

.. Pirms septiņiem gadiem, kad Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs uzsāka šo programmu, tajā iesaistījās apmēram 100 bērnu. Pagājušā gadā „Bērnu žūrijas” ekspertu skaits jau sasniedza 17 tūkstošus. Bērni, kuri iesaistās „Bērnu žūrijas” darbā, nosauc un izvirza šokolādes balvai rakstniekus, ilustrētājus, tulkotājus, izdevējus – visus, kas piedalījušies interesantāko grāmatu tapšanā. Balvu pasniedz katra gada sākumā Lielajos lasīšanas svētkos. „Bērnu žūrijas” ekspertu domas saplūst Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un veido „Bērnu viedokļu arhīvu”, ko analizē pētnieki, pārdomā rakstnieki un izdevēji, kā arī iepazīst studenti." /rakstīts 2008.g./

Iveta, pirms 14 gadiem :

un saviem vārdiem?

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Signe Bergmane

+2531

 
"Valsts kultūrkapitāla fonda kultūras programmas "Lasīšanas veicināšana" apakšprogrammas "Bērnu žūrija" mērķis ir konsolidēt valsts un pašvaldību pasākumus un līdzekļus lasīšanas veicināšanai, izmantojot un pilnveidojot publisko bibliotēku iespējas darbā ar bērniem un jauniešiem.

Programmas mērķa realizēšanai Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrību organizē projektu konkursu, lai noskaidrotu tās bibliotēkas, kas piedalīsies Programmā." (http://www.lnb.lv/lv/bibliotekariem/projekti-/vkkf-bernu-zurija)

pirms 14 gadiem  

Iveta, pirms 14 gadiem :

vai dzīvē esi ar to saskārusies?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.