Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ilze Zundāne

+9327

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1345 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Kāpēc tik izmisīgi uzskati, ka viņi to dara izmisīgi?

Viņiem tas vienkārši atšķiras, tāpat kā daudzas citas lietas.
Vecticībniekiem ir vēl senāks.

Pie tam principā nepareizs pats jautājuma formulējums. Poļu pareizticīgā baznīca, piemēram, kopš 2014. lieto Juliāna kalendāru.

pirms 7 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 7 gadiem :

Nu, jā, bet izskatās, ka viņi paši domā, ka ir pareizāki par pārējo pasauli. Tas sarežģī daudzas lietas, piemēram, svētku svinēšanu Latvijā, jo nevar tak darba devējs izdabāt kādam, kurš uz Ziemassvētkiem grib dzīvot pēc cita kalendāra. Par Poļu pareizticīgo baznīcu nezināju.

Māris Raugulis, pirms 7 gadiem :

Ne tikai poļu - diezgan daudzas
.. were the Ecumenical Patriarchate of Constantinople, the Patriarchates of Alexandria, Antioch, the Orthodox Churches of Greece, Cyprus, Romania, Poland (from 1924 to 2014 but remain permitted to use the Revised Julian calendar in parishes that want it), Bulgaria (the last in 1963), and the Orthodox Church in America..
https://en.wikipedia.org/wiki/Julian_calendar#Eastern_Orthodox_usage

Māris Raugulis, pirms 7 gadiem :

Tur vispār liela dažādība
https://ru.wikipedia.org/Православный_календарь
Автономная Финская православная церковь является единственной, которая все праздники, включая Пасху, совершает по григорианскому календарю.

The Russian Orthodox Church has some parishes in the west which celebrate the Nativity on 25 December Gregorian until 2799.
https://en.wikipedia.org/wiki/Julian_calendar#Eastern_Orthodox_usage

apnicis šis muļķu portāls, pirms 7 gadiem :

jautājums šeit būtu jāformulē mazliet savādāk: kāpēc daļa kristīgo konfesiju ir tik nepatstāvīgi savos uzskatos, ka patstāvīgi maina ne tikai savas ticības dogmas, bet pat savu baznīcas svētku svinēšanas laikus... un kristieši nesvin ziemas svētkus, saulgožus, saulstāvjus... viņi svin savas dievības dzimšanas dienu, kuras atzīmēšanai ir piesavinājušies ļoti daudzas pagānu atzīmēto gadumiju svētku tradīcijas...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Priedis

+4411

 
Pati jau arī izmisīgi turies pie kaut kāda ebreju eposa. Latviešiem 24.decembrī bija ziemas saulgrieži. Bet tu izmisīgi turpini turēties pie kaut kāda izdomāta senebreja piedzimšanu.

pirms 7 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 7 gadiem :

Tavai zināšanai, ziemas saulgrieži ir 21. nevis 24. decembrī. To zin pat pamatskolnieks. Švaks Tev IQ, ka elementāras lietas ir svešas kā Ķinas ābece.

Jānis Priedis, pirms 7 gadiem :

Pirmkārt ar tādām muļķībām nenodarbojos, otrkārt - iq nav saistīts ar zināšanām par kaut kādiem faktiem un pasakām. Iq tas ir saistīts ar loģisko domāšanu. Iq testā tiek uzdoti loģikas uzdevumi Man tas ir stipri virs vidējā.
Tā ka, vari tālāk ticēt saviem vienradžiem, dieviem un slavināt jūdus.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Lai ar kaut ko atškirtos no citiem ;)

pirms 7 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 7 gadiem :

Nu, staroveri no pareizticīgajiem atšķiras ar to, ka vieni met krustu ar 2, bet otri ar 3 kopā saliktiem pirkstiem. Kad staroveram jautāju, kāpēc tā, sekoja atbilde "Eto greh". :)

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Ir jau vēl atškirības. Kristiešiem ir kopīga virsvadība Vatikānā, bet Pareizticīgie katrs paši par sevi un tikai augstākais preisteris ir Konstantinpolē. Vieni pielūdz Dieva dēlu ,otri Dievu tēvu , ja nemaldos. Neesmu jau ne ar vieniem , ne otriem :)

Māris Raugulis, pirms 7 gadiem :

Maldies diezgan pamatīgi :D
Arī pareizticīgie ir kristieši.

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

To es zinu , bet ātrumā nespēju atcerēties kā lai tos "parastos" nosauc :D Intereses pēc palasīju vēsturi un secināju ,ka nopietnas atškirības īsti nav.Vairāk "untumi". Vieniem zaļš ir zaļš , bet otriem zaļgans :D
Reliģijas teorija nav mana stiprā puse.Tādēļ šoreiz ,droši vein , būtu prātīgāk bijis paklusēt :)

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Egil, vispār jau oficiālais iemesls, pareizticīgajiem atdaloties no Romas Katoļiem bija nevis par Dievu Tēvu vai Dievu Dēlu, bet gan par Svēto Garu. Pareizticīgā baznīca uzskatīja un uzskata, ka Svētais Gars izriet no Dieva Tēva, nevis no Dieva Tēva un Dieva Dēla, kā tas ir Romas Katoļiem, no kā Pareizticīgo baznīca atdalījās. Bet, kā jau visos gadījumos, šis bija tikai oficiālais atdalīšanās iemesls, viss pārējais jau ir politika...

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Jā es to izlasīju, bet tā kā man bija galīgi vienalga no kurienes pēc vienu un otru domām izriet Svētais Gars ,tad necentos iedziļināties un izprast. Manas domas ir ,ka Baznīca ir labākais biznesa projekts uz zemes.
Ja jau Dievs ir visur un pieejams "online" - tad kādēļ vēl starpnieki... Nenoliegšu ka mani iepriecina tie mākslas darbi un arhitektūra ,kas tapuši šajā sakarā. Staigājot pa Vatikāna telpām ir skaidrs ,ka ne jau Dievs ir saņēmis tam domātos ziedojumus.

Aivis Svirskis™, pirms 7 gadiem :

Tas ir atkarīgs no tā, kā jūs uz to visu skatāties. Latviešiem vispār ir raksturīgi skaitīt citiem piederošu naudu. Lielākā daļa mākslas darbu, arhitektūras pērļu, skulptūru utt. ir radīta tieši pateicoties cilvēku ziedojumiem vai kā ziedojums baznīcai, un tikai pateicoties Vatikānam Roma ir viena no pasaules populārākajiem tūrisma galamērķiem. Vatikāns ir viens no lielājajiem pasaules darbadevējiem, nodarbinot 1 miljonu cilvēku, ik gadu labdarības projektiem tērē vairāk nekā 4 miljardus eiro.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gudrāks cilvēks sastapa muļķus -radās visas reliģijas,elementāri,Vatson.

pirms 7 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.