Задавай вопросы и получай ответы! Сейчас 255 вопросов, 293 ответов

Каков твой вопрос?

140

       
  • 1

    Ответ

  • 0 голосов
  • 365 просмотров

Vai darba devējs ir tiesīgs sadalīt ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, atceļot atvaļinājumu uz dažām dienām bez darbinieka piekrišanas?

Māksla un kultura » Teātris

Vai darba devējs ir tiesīgs sadalīt ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, atceļot atvaļinājumu uz dažām dienām bez darbinieka iepriekšējas piekrišanas?

Konkrētajā gadījumā teātrī apmēram nedēļu pēc atvaļinājujma sākuma ir parādījies īres pasākums, kura laikā darbiniekiem būtu jāmaksā papildu maksa par darbu brīvdienās. Darba devējs šajā gadījumā vienkārši nostāda fakta priekšā, ka uz tām 4 dienām atvaļinājums tiek atcelts, t.i. atvaļinājums tiek sadalīts 2 daļās.

Vai darbiniekam ir tiesības nepiekrist šādam darba devēja piedāvājumam? Darba likumā it kā teikts, ka šāds dalījums iespējams vien abpusēji vienojoties.

Вопрос задан 2 лет

 

Ответы (1)

 
Лучший ответ
  • 0

    голосов

Ivars Magone

+35287

 
Dalīt atvaļinājumu var divās daļās. Bez principiālas pieejas likumam ir vēl cilveciskās attiecības un nepieciešamība. Visām dzīves situācijām likumus uzrakstīt nevar. Parasti principiāla poza beidzas ar attiecību pasliktināšanos un jauna darba meklējumiem.

Отвечен год назад

500

Твой ответ

1000

       

Нет нужды регистрироватся!

Входи используя:

       

Поиск вопросов