Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1364 skatījumi

Grafiskā dizaina portfolio un autortiesības.

Māksla un kultura » Vizuālā māksla

Sveiki! Gribētu zināt, uz kuru autora tiesību paturēšanu autoratlīdzības līgumā vajadzētu noteikti pastāvēt, lai varētu darbu vēlāk izmantot savā portfolio? (Grafiskā dizaina jomā.)

Šībrīža klients, piemēram, līgumā vēlas pārņemt MANTISKĀS autora tiesības, kā arī, lai savas dzīves laikā neizmantoju PERSONISKĀS autora tiesības. (No kā loģiski izriet laikam, ka man praktiskai izmantošanai nepaliek nekādas autora tiesības...?) Vai tas neizslēdz portfolio opciju pilnībā? Ja tā, kuras atsevišķas tiesības piedāvāt paturēt, lai tas tā tomēr nebūtu?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pilsone Z.B.

+207

 
reāli saskāros ar šo jautājumu. Ar paveikto darbu Tu nedrīksti atkārtoti pelnīt naudu, bet likt savā darbu portfolio (darba bildi) noteikti var.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aya Mercy

+1945

 

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Tieši to (izmantošanu portfolio) arī paredzi līgumā, ja tas šķiet tik būtiski un varat vienoties. Nevarat - vai nu neslēdz līgumu vai iztiec bez šī darba.

pirms 13 gadiem  

Niks, pirms 13 gadiem :

Papēti
http://www.autornet.lv/tiesibas/persunmant/ (arī citas sadaļas)

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Vai nav tiesību, kuru ~paturēšana~ to nodrošinātu? Pieņemu, ka būtu noteikti jāpatur (t.i. jāpastāv uz savām tiesībām izmantot) PERSONISKO tiesību pirmais punkts - tiesības uz autorību. Bet ar to laikam portfolio gadījumā nepietiek?

Niks, pirms 13 gadiem :

"Personiskās tiesības autora dzīves laikā nevar pāriet citai personai." tātad tās tu nevari arī nodot citam, bet līgums var ierobežot to izmantošanu.
Līgums ir abpusēja vienošanās, tas nu tev pašam jārisina ar klientu.

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Paldies par atbildi. Konkrēti vienoties būs jāmēģina... Jautāju gan vairāk tāpēc, ka mākslinieku un dizaineru portfolio ir ļoti izplatīta lieta, un būtu jābūt kādai vispārzināmai praksei, ko ar šito darīt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.