Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aija Mežale

+215

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1060 skatījumi

Krāsas izvēle

Māksla un kultura » Vizuālā māksla

Labvakar!

Gribēju pajautāt cilvēkiem, kas labāk zina.

Lieta tāda, ka man nepieciešams iegādāties krāsas,
1)kuras varētu ieliet plaukstā (lai pēc tam tās varētu mest)
2)kuras ātri žūst
3)kuras ir daudzmaz noturīgas uz kartona, varbūt pat ūdensnoturīgas.

Vai kāds varētu pastāstīt, kādas labāk izvēlēties un cik tās aptuveni maksātu?

Paldies!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Man aizdomas,ka ir ideja izmēģināt tādu glezniecības virzienu kā TAŠISMS.Droši vien vispiemērotākais būs akrils,kuru nāksies pašķaidīt ,lai sasniegtu vēlamu konsistenci.Var jau nemes ar roku,bet izmantot šim nolūkam kādu špahtellāpstiņu vai lielu karoti.Protams šlakatas varētu būt atškirīgas pie katra mešanai izmantojamā priekšmeta vai rokas.Metot ar roku tiks patērēts vairāk krāsas.Krāsas biezākās vietas žūs samērā ilgi un ja arī apžūs no virspuses ,nebūs mehāniski izturīgas līdz pilnīgai izžušanai.
Cik tagad maksā akrili vairs nezinu ,jo sen nekas nav gleznots:(
http://www.1188.lv/katalogs/M%C4%81kslinieku%20darba%20piederumi%20un%20pal%C4%ABgmateri%C4%81li http://www.1188.lv/katalogs/marina-sia-mvvm-veikals/makslinieku-darba-piederumi-un-paligmateriali/4777701097760

pirms 12 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Atcerējos ,kad reiz taisot kādu plakātu, krāsu nevis metu ,bet lēju no 2.stāva uz planšetes.var jau arī biezu krāsas pikuci palaist ,lai izšķist un ja grib notecējumus pēc tam sagāzt pamatni vēlamajā virzienā.
Veiksmi! ;)

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Ivars

+4247

 
Ja krāsa ir šķidra, lejama plaukstā, tad mest to, manuprāt, neizdosies. Tā izšļakstīsies. Ja nolūks ir šķaidīties ar krāsu, derēs jebkura krāsa. Ja pēc akcijas visam jātop atkal tīram, tad praktiskāk būtu izvēlēties ar ūdeni škīdināmas krāsas, nevis, piem., nitroemalju. Tātad akrila vai lateksa emulsijas. Arī no tām var būt pagrūti atbrīvoties, kad ir nožuvušas. Ir vēl tādas ar pirkstiem triepjamas krāsas maziem bērniem - visnekaitīgākās ādai un materiālam. Parasti tās pārdod turpat kur citus bēnu zīmēšanas materiālus. Var pagatavot arī pats. Receptes šeit: http://www.hausfrauenseite.de/kinder/fingerfarben.html

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.