Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3863 skatījumi

Cik pelna Tv diktori?

Bizness un finanses » Reklāma un marketings

Jau kadu laiku interesē,cik diez pelna LNT zinu 900 sekundes vaditaji par riita zinu vadisanu, vai piemeram laika zinu vaditaji!
Cik vispar pelna TV laudis, LTV1 utt....
paldies.
A.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Niks

+120909

 
http://www.prakse.lv/blog/349/public
Atalgojums
TV un radio diktora atalgojums svārstās no 250 līdz 500 latiem. Scenāristi, redaktori un multimediju mākslinieki saņem 300-600 latu mēnesī. Režisora alga parasti nepārsniedz 500 latus. Attēla un skaņu ierakstu speciālisti, kā arī video montāžas speciālisti pelna 500-1200 latus mēnesī, bet producenta atalgojums var sasniegt pat 3000 latu.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Vispār jau diktoru laiki ir beigušies, tādi bija tikai Padomju laikā, kad tika organizēti pamatīgi konkursi un izvēlētas simpātiskas jaunas meitenes ar lielisku dikciju, lai lasītu ziņas. Šobrīd, lai strādātu par diktoru ir jābūt žurnālista izglītībai. Savukārt TV sejas, kas vada populāros un tautā iemīļotos raidījumus ir vai nu diplomēti žurnālisti vai arī citi sabiedrībā pazīstami cilvēki ar labām izglītībām. Vienīgais pelēkais zvirbulis bija Domburs, kas bez izglītības vadīja raidījumu TV, bet arī Dombura laikam pienāca gals. Piemēram, raidījumu BEZ TABU vada molekulārbiologs Juris Šteinbergs, Tautas Balsi vada psihoterapeite Aina Poiša. Atalgojumi virs vidējā atalgojuma Rīgā, kas ir virs 500,- LVL mēnesī.

pirms 11 gadiem  

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

Ne jau Šteinbergs vada raidījumu tāpēc, ka ir mikrobiologs. Ar izglītību tur vispāŗ manuprāt maz sakara. Galvenais, lai cilvēks labs :) Tā arī ir viņu profesija.
Bet vispār prasās pēc mazas tīrīšanas, lai ēters būtu latviskāks. tomēr pie dikcijas ir jāstrādā ja jau esi pie mikrofona. Latvijas radio šajā ziņā rullē.
Un Domburs bija lielisks raidījums, bet ne jau tas izbeidzās tāpēc, ka Domburam ir apšaubāma izglītība, bet gan tāpēc, ka ltv nebija spējīgi samaksāt.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Dombura neizglītotība un nekulturālums, prastais vadības stils līda laukā pa visām šuvēm, kas arī bija par iemeslu raidījuma pārtraukšanai. Augstākajai izglītībai ir nozīme, jo tā iemāca pareizo domāšanu, kaut vai mūsu vienīgais ministrs bez izglītības Sprūdžs ir lielisks apliecinājums tam, ka augstos amatos un tai skaitā arī TV ekrānos tautu ir jāuzrunā izglītotiem cilvēkiem. Par to, ka pie dikcijas ir jāstrādā, nav ne mazāko šaubu, tāpat arī daudzas TV personības ir diezgan nespējīgas.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Domburs vienmēr ir bijis ļoti augstās domās par sevi un pietiekami nekaunīga persona, un izglītības trūkums viņu iegāza. Strādājot valsts TV kanālā, kuru apmaksā no iedzīvotāju nodokļiem, viņš nepiekrita 25% algas samazinājumam, kas tobrīd skārā visus ekonomiskās krīzes skartos budžeta darbiniekus, un domāja, ka viņu neviens neatlaidīs, vai, ja atlaidīs, tad pēc tam lūgsies, lai nāk atpakaļ. Diemžēl vai par laimi situācija izvērtās citādāk un Domburs darbu zaudēja uz visiem laikiem, un jaunu tā

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

nav atradis. Arī starp citu sava izglītības trūkuma dēļ.

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

Ō, jā, Poiša un Šteinbergs... Salīdzinājumā ar to Tavu bērnības traumu Domburu tie abi ir vienkārši caurbiras! Pat ja Domburam nebija izglītības papīrītis, viņš kā reti kurš varēja uzdot tiešus un nepatīkamus jautājumus visādiem resniem mūļiem. Jā - ar savu daļu nekaunības, bet tam raidījumam tā ļoti piestāvēja. Noskaties kaut vai interviju ar šķēli. man personīgi ir ļoti žēl, ka to aizklapēja ciet, šobrīd analogu raidījumu LTV nav. Rēders kaut ko mēģina, bet viņšlīdz Domburam nevelk.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Poišas centieni tiešām ir nožēlojami, bet Šteinbergs uz dumjās blondīnes kolēģes rēķina izskatās ļoti pat labi. Ja mēs paanalizējam Dombura raidījumus, tad skaidri ir manāmas viņa simpātijas un antipātijas politiķu un partiju vidū, prastā runad maniere, kas par profesionālismu neliecināja.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

566756

+44

 
nu gan Tev jautājums
Tas atkarīgs no televīzijas popularitātes, ienākuma avotiem, no raidījuma vadītāju nostrādātajām stundām.... Tas ir ļoti plaši, piemēram, citās televīzijās cilvēki strādāz bezmaksas, jo tas būs hobijs, citur pa bargu naudu algos kādu slavenību....
Bet nu to var tikai minēt cik tieši, jo katram no vadītājiem alga tomēr atšķiras, gluži kā visos darbos

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Opra (arī teorētiski ir diktore) liekas ap miljonu $ dienā... :o)

pirms 11 gadiem  

Mr. Exclusive AUSTRIS FRIIDBERGS, pirms 11 gadiem :

Izlasam jautajumu,nevis izskrienam tam cauri!
LNT,LTV1,Latvijas kanali,zinu dienesti...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.