Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1695 skatījumi

vai banka var atņemt vienīgos ieņēmumus?

Bizness un finanses » Kredīti un līzingi

Man mamma ir bezdarbniece, Gemoney bankā "treknajos gados" paņemts kredīts, tad viņu ielika Credītreformā (par kavetajiem maksājumiem), uzlika līgumsodu, lai tik maksā, tad zvana viņai no bankas un saka, ka viņi esot izņēmuši viņas kredītvēsturi no creditreform un turpmāk visi maksājumi viņai ir jāveic tieši viņiem bankā, neslēdzot nekādus jaunus līgumus pa telefonu viņi ierosina, lai vismaz pa 10 Ls maksā mēnesī, viņa piekrita. Vienīgaie iztikas līdzekļi viņai ir bezdarnieku pabalsts - 45 Ls , pirms pāris dienām mammi ieskaita pārmaksātos nodokļus, un banka visu pilnīībā, līdz pēdējam santīmam novilkusi. Kad viņa aizgāja uz banku, viņai atbild, ka viņi nav vainīgi, ka treknajos gados paņēma kredītu..

Vēlējos pajautat, vai banka drīkst atņemt VISU naudu? Kā ir ar to iztikas minimumu mēnesī vienam cilvēkam 180 Ls?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Gan drīkst, gan nedrīkst! Saskaņā ar Civillikumu un Patērētāju aizsardzības likuma normām, kuros ir definētas patērētāju tiesības un noteikti rāmji dažādām prasībām, tai skaitā procentiem, soda naudām un citiem uzrēķiniem bankas un kredītu piedziņas kompānijas daudz ko nedrīkst darīt, taču cilvēki baidoties no garajām tiesvedībām neceļ prasības tiesā un uz tā rēķina iedzīvojas bankas, piedāvājot saviem klientiem visneizdevīgākos noteikumus, izliekoties par lielajiem draugiem un izrādot rūpes par klientiem.

Neskatoties uz visu iepriekš teikto, jebkurai rīcībspējīgai personai ir jāuzņemas pilna atbildība par savām finansiālajām un citām saistībām! Ja kredīts ir paņemts, tad tas ir arī jāatmaksā! Ja banka patvaļīgi bez tiesas sankcijas veic atskaitījumus atstājot personu bez iztikas līdzekļiem, tad ir jānomaina sociālā pabalsta ieskaitīšanas konts un jāgriežas tiesā, kura arī noteiks maksimālo summu, kuru banka drīkst ieturēt!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ja mamma līgumā pati ir parakstijusies, ka šādā gadijumā var atņemt visu ienākošo naudu, tad bankai nav iemesla to nedarīt.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Nevajag izlikties par beigtu, tad viss buus kaartiibaa. Man viira maasai arii bija panjemts muuzikas centrs uz krediita. Nemaksaaja-rezultaats Creditreform un visa alga nonjemta no konta. Tad vinja aizgaaja uz Creditreform un sarunaaja, ka vinjai no kaut kaa jaadziivo arii ir un tagad katru meenesi vinjai no ienaakoshaas summas noskaita 50%, bet puse paliek pashai.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.