Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1628 skatījumi

Parādu piedziņas firma līgumā norādījusi soda procentus tā jau ar 100% soda procentiem apliktajai galasummai. Vai tas ir likumiski?

Bizness un finanses » Kredīti un līzingi

Uzkrājās parāds kuru nevarēju dotajā brīdī samaksāt. Protams summa tika aplikta ar procentiem. parādu piedziņas firma tagad cenšās piedzīt šo pamatsummu + 100% + līgumā norādījusi savus kavējuma procentus. Itkā jau sarunājām ka katru mēnesi maksāšu konkrētu daļu un to ka līgumā būs 18ls kredītpiedzinēju pakalpojumi klāt par to vienu tel zvanu , bet ko darīt ar tiem procentiem? neparakstīt un kasīties ar viņiem? varbūt kādam bijusi līdzīga pieredze

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Ja ir kas cits ko darīt, pamatā tas atkarīgs no konkrētās summas. Vari jau tiesāties, bet tas var sanākt vēl dārgāk.
Likumi šādu procentu apjomu konkrēti neierobežo, bet saprātīgums ir diskutabls.

pirms 11 gadiem  

Ilona Vavere, pirms 11 gadiem :

bet vai likums neparedz to ka varu atteikt šādām staprnieku kompānijām? un vai gadījumā maksimālā procentu summa nebij 100%?

Niks, pirms 11 gadiem :

Nē.

Niks, pirms 11 gadiem :

http://www.portalslv.lv/e-konsultacijas.php?id=1159
Normatīvie akti neierobežo līgumsoda apmēru. Taču Patērētāju tiesību aizsardzības likums par netaisnīgiem uzskata līguma noteikumus, kas uzliek patērētājam, kurš neizpilda līgumsaistības, neproporcionāli lielu līgumsodu. Tātad līgumsodam ir jābūt samērīgam, to parasti ņem vērā arī tiesas, ja lieta (kādi strīdi) nonāk tiktāl.

Niks, pirms 11 gadiem :

http://kavetsmaksajums.lv/faq/biezak_uzdotie_jautajumi/
Kas īsti ir parādu pārdošana no viena uzņēmuma citam?
Cesija jeb parāda cedēšana nozīmē, ka parāda prasījuma tiesības tiek nopirktas un parāda summa jāatgriež pašreizējam prasījuma tiesību īpašniekam. Citiem vārdiem sakot - parāds tiek nopirkts no pakalpojuma sniedzēja un visas juridiskās parādsaistības Jums turpmāk jākārto ar jauno parāda īpašnieku.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aldis Višķers

+841

 
Soda sankcijām ir jābūt samērīgām ar pārkāpumu (tas ir noteikts Civillikumā), līdz ar to soda nauda nevar pārsniegt 100%.
Par parādu piedzinējiem - daudzas no tām firmām ir saņēmušas reālus sodus un gandrīz zaudējušas licenci, bet viņu nodarbe ir tik ienesīga, ka galīgi neprotas. Ieej http://www.ptac.gov.lv (Patērētāju tiesību un aizsardzības centrs) un apskaties kontaktos telefona nr., piezvani (saņemsi konsultāciju) un pēc tam uzraksti iesniegumu. Gandrīz 100%, ka maksāsi krietni mazāk. Ir laiks izbeigt šo patvaļu.
Par ātrajiem kredītiem ir daudz rakstīts http://www.vivuscredit.lv , arī salīdzināti dažādi piedāvājumi, bet nu ir skaidrs, ka rīkojoties nepārdomāti var baigi uzrauties. Izskatās, ka tas ir noticis arī šajā gadījumā.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.