Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1524 skatījumi

Kā var uzņemt video ar Canon Eos 550D?

Hobiji » Fotografēšana

Iegādājos 32GB atmiņas karti savam Canon EOS 550D fotoaparātam, lai ir lielāka ietilpība gan bildēm, gan video. Tā kā neesmu foto lietpratēja, tad īsti nesapratu, kāpēc uzslēdzot uz Video režīmu un nospiežot Record podziņu, man video vispār nesāk ierakstīties. Neesmu mainījusi pamatuzstādījumus, tāpēc nesaprotu, kāpēc uzreiz nerakstījās. HELP!?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

MārisA

+535

 
Šajā gadījumā ļoti svarīgi zināt kāda Tev ir atmiņas kartes, cik liela ietilpība un kāda klase? Man savulaik bija 4GB SDHC 4 klases karte. Filmējot ar pamatuzstādījumiem, man izdevās uzfilēt tikai kādas 10 sekundes. Ir tā, ka šis fotoaparāts automātiski izkaukulē vai videomateriālam uz kartes pietiks vietas. Ja nepietiek, tad aparāts automātiski pārstāj filmēt.

Lai filmētu nepieciešams izmantot vismaz 16 GB SDHC karti ar 10 klasi (nu lai sanāktu uzfilmēt vismaz kādas 20 min.) Klase norāda uz to cik ātra ir šī atmiņas karte. Iekš HD ierakstiem kartes ātrumam ir ļoti liela nozīme, jo video satur milzum daudz informācijas!!! 10 klase ieraksta materiālu ar 10 MB/s.

Lai kautko uzfilmētu uz mazas ietilpības kartēm, pamaini iestatījumos - (Menu>Movie rec.size) izšķirtspēju, teiksim uz 1280x720 vai 640x480

pirms 13 gadiem  

Madara Bērziņa, pirms 13 gadiem :

Mnjā, man ir 32GB SDHC CLASS 4 FLASH CARD. Būtu zinājusi, ka tas arī to ietekmē, būtu uzreiz pirkusi normālāku karti. Bāc, nu būs jāmeklē augstākas klases karti, vismaz tā noprotu.
Liels paldies par atbildi!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uzfilmēt ir viens, pēc tam vēl būs problēmas ar datora jaudām, lai to visu samontētu HD kvalitātē, videomontāžas programmā. www.foto-video.lv

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

MārisA

+535

 
Nē, 550D ir atseviška rec poga un datu pāraides ātrumam ir ļoti liela nozīme. Vissevišķi, ja tiek filmēts Full HD rezīmā 1080p! Vienkārši sakot, Jo mazāka kartes caurlaidība jeb ātrums (zemāka klase), jo lielāki video kvalitātes zudumi.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Edmunds

+1404

 
Vai lietošanas instrukcijā neskatījies? Tur vajadzētu būt aprakstītam gan ieraksta ilgumam, gan arī kāda flash karte ir vajadzīga. Un kaut kā maz ticams, ka pie vainas varētu būt flash kartes datu pārraides ātrums. Varbūt kāds defekts fotoaparātam vai nepareizi izprasta informācija?

pirms 13 gadiem  

Edmunds, pirms 13 gadiem :

Esmu lietojis vecāku Canon modeli, un tam ieraksts sākās nevis ar pogu, ar kuru parasti fotogrāfē, bet gan, nospiežot pogu "SET". Varbūt noder ;)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.