Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

vībotnis

+1128

 
  • 1

    Atbilde

  • 2 balsis
  • 3136 skatījumi

kā mājas apstākļos pagatavot ēterisku eļļu?

Hobiji » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Ēterisko eļļu var pagatavot šo eļļu saturošus augus vai to daļas destilējot ar ūdens tvaiku. Vienā noslēgtā traukā vārās ūdens, no tā pa cauruli tvaiks tiek barbotēts cauri ūdens un ēterisko eļļu saturošu augu maisījimam, bet no šī trauka pa cauruli tvaiks ar ēteriskajām eļļām tiek atdzesēts atteces dzesinātājā, kur kondensējas ūdens un tam pa virsu ēteriskās eļļas plēvīte.
Mājās var lietot vienkāršotu variantu, to pašu sen zināmo kandžas aparātu, kurā brāgas vietā liek augu ziedlapiņas, skujas, apelsīnu mizas, vai ko citu tamlīdzīgu, kas labi smaržo un pielej klāt ūdeni, apmēram līdz 2/3 trauka tilpuma. Tad pievieno atteces dzesinātāju un to visu vāra. Traukā kurā uztver destilātu būs sakrājies ūdens, kam pa virsu būs plāna ēteriskās eļļas plēvīte. Kad puse no ūdens atdestilēta un ja redzams , ka ūdens, kas tek nav ar eļļas pilieniņiem(ir pilnīgi dzidrs), tad destilēšanu pārtrauc. Ja vēl atdestilējas ēteriskā eļļa, tad pielej vēl ūdeni, cik atdestilējies un turpina tālāk.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.