Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

unknown (Google)

+1215

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 8963 skatījumi

Vai var aiziet no darba, neatstrādājot mēnesi?

Bizness un finanses » Personiskās finanses

Šovakar darba ballītē priekšnieks man rupji uzmācās, kaut arī tam netika dots nekāds iemesls. Neesmu no tām, kas atdodas ārzemniekam par šampja glāzi (viņš ir zviedrs). Sakarā ar to, nespēju sevī atrast spēkus, lai rītā dotos uz darbu. Darba līgumā man atrunāts, ka jābrīdina 2 ned. pirms aiziešanas no darba, bet kā es ar to mūlāpu 2 nedēļas vienā kabinetā sēdēšu?!Piedevām jau no nākamnedēļas man piedāvā strādāt citur, tā kā bez iztikas es nepalikšu.
Kas man draud, ja vienkārši pārtraukšu ierasties darbā?
Algas nodokļu grāmatiņu man grāmatvede apsolīja atdot- viņa dzīvo man kaimiņos.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Vienkārši pamest darbu un bez jebkāda iemesla nenākt uz darbu nedrīkst! Dzīvē ir visādas situācijas, tās ir jārisina. izvairīšanās no problēmu risināšanas nekādu rezultātu nedos! Ja priekšnieks uzvedās neadekvāti savam statusam un Jums uzmācās un neredzat iespēju turpināt darbu dotajā uzņēmumā, tad ir jāraksta iesniegums darba devējam un iesniegumā skaidri un gaiši jānorāda aiziešanas iemesls, pie tam ir jāuzstāj uz kompensāciju vismaz 3 darba algu apmērā un jāpiedraud vērsties tiesā. neko aizmuguriski, ieskaitot darba grāmatiņas izņemšanu utt. gan nevajadzētu pasākt, fiktīvas slimības lapas arī nevajadzētu ņemt!

pirms 14 gadiem  

unknown (Google), pirms 14 gadiem :

Atlūgumu es jau uzrakstīju, ar visiem iemesliem, un atdevu sekretārei,darba grāmatiņu man atdos jau tad, kad būšu oficiāli atlaista- vnk lai nebūtu uz turieni jāiet.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Liene Bērziņa

+1632

 
Darba likumā ir tāds pants, kas piemērojams Jūsu gadījumā
100.pants. Darbinieka uzteikums

5) Darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, neievērojot šajā pantā noteikto uzteikuma termiņu, ja viņam ir svarīgs iemesls. Par šādu iemeslu atzīstams katrs tāds apstāklis, kas, pamatojoties uz tikumības un taisnprātības apsvērumiem, neļauj turpināt darba tiesiskās attiecības.

pirms 14 gadiem  

Liene Bērziņa, pirms 14 gadiem :

112.pants. Atlaišanas pabalsts
Ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts lielāks atlaišanas pabalsts, uzteicot darba līgumu šā likuma 100.panta piektajā daļā un 101.panta pirmās daļas 6., 7., 8., 9. vai 10.punktā noteiktajos gadījumos, darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam atlaišanas pabalstu šādā apmērā:
1) viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā piecus gadus;

Liene Bērziņa, pirms 14 gadiem :

2) divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts piecus līdz 10 gadus;

3) triju mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts 10 līdz 20 gadus;

4) četru mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts vairāk nekā 20 gadus.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ja slēdzat abpusēju vienošanos, tad var paredzēt kaut vai to, ka darbu beidz tajā pat dienā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris

+2566

 
Arī bija gadījums,ka mēnesi jāatstrādā.Pateicu,ka saslimšu,un palaida tāpat nākošā vai aiznākošā dienā.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.