Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lasma Pudule

+572

 
Strādāt ir tiesības bez nodokļu grāmatiņas. Neapliekamo minimumu t.i. 35 Ls par katru mēnesi var atgūt atpakaļ aizpildot "Iedzīvotāju ienākuma deklarāciju".

Uz rokas jūs saņemsiet 121,21 Ls

180 (alga uz papīra) -16,20 (VSAOI 9%) - 42,59 (IIN 26%) =121,21 Ls

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Dīvains jautājums, kas vienlaicīgi ietver arī atbildi! Strādāt bez nodokļu grāmatiņas ir strādāt nemaksājot nodokļus un algu saņemt aploksnē. Ja darba devējs sola maksāt minimālo algu 180,- Ls, tad šo summu arī saņemsiet ar piebildi, ja darba devējs jūs neapkrāps un neizvēlēsies nemaksāt vispār. Tādēļ jau cilvēki strādā oficiāli ar nodokļu grāmatiņu, lai nemaksāšanas gadījumā varētu griezties tiesā un citās institūcijās un piedzīt sev pienākošos algu un saņemt tās dažas sociālās garantijas, kuras vēl pienākas mūsu valstī!

pirms 14 gadiem  

JanKa, pirms 14 gadiem :

Nav taisnība, var strādāt bez nodokļu grāmatiņas un maksāt nodokļus, šādā gadījumā netiks piemērots neapliekamais minimums un atvieglojumi par apgādībā esošajiem, līdz ar to nodokļos tiks atskaitīta lielākuma summa.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Bez nodokļu grāmatiņas strādā tikai pašnodarbinātās personas, kuras ir reģistrējušās VID kā nodokļu maksātāji un maksā 26% ienākuma nodokli kā arī veic sociālā nodokļa iemaksas. Ja persona saņem darba algu, tad viņam ir jāstrādā ar nodokļu grāmatiņu!

Diāna Babiča, pirms 14 gadiem :

Es stradāju oficiali, tikai bez nodokļu grāmatiņas(jo isteniba esmu vinju pazaudejusi) man maksās visu ka vajag, tikai ta kā bez, tad nedaudz mazak, es vnk gribēju uzzināt, cik tas sanāk :)

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Nodokļu grāmatiņa fiziskā formā nav nepieciešama, ja vien jūs negrasāties pamest darbu! Savu darba algu pēc nodokļu apmaksas varat aprēķināt šeit:
http://vid.lv/lv/algu_kalkulators/1

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.