Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valdis P.

+2589

 
  • 5

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1524 skatījumi

Vai tiešām krīze ir tikai mūsu galvās?

Bizness un finanses » Personiskās finanses

Masu mēdiji mūs ir 'pabarojuši' ar negatīvu informāciju, ka situācija Latvijā ir katastrofāla un pienāks vēl smagāks periods, bet var novērot, ka daļa iedzīvotāju tēriņš izklaidēs, precēs un pakalpojumos nav zemāks kā 'treknajos gados'. Atmetot stereotipus par latviešu skaudīgumu, varbūt kādam no Jums ir izskaidrojums- kādu tad sabiedrības daļu skar ekonomikas krīze, kādu- nē?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ekonomiskā krīze vienmēr pirmām kārtām skaram nekvalificētu darbu darītājus, cilvēkus ar zemu izglītītību un gados vecākus cilvēkus, kā arī tos, kas nespēj pārkvalificēties. Pēc kvalificētiem speciālistiem vienmēr ir trūkums un tas neattiecas tikai uz personām ar augstāko izglītību, Latvijā trūkst arī kvalificētu amatnieku un sava aroda pratēju. Runājot par izklaidēm, jums nav taisnība, situācija ir dramatiska, viens klubs un restorāns aiz otra aizveras, lielākie Latvijas veikalu ķēžu īpašnieki ir izsludinājuši savu bankrotu, tas, ka viena kluba vai kafejnīcas vietā nāk cita un vakaros ielas tāpat ir pilnas ar jauniešiem vēl nav nekāds rādītājs, jebkuros laikos un apstākļos, vienmēr būs cilvēki, kas varēs atļauties arī atpūsties un izklaidēties, kā arī tādi, kam nekad nebūs pietiekami naudas, lai atļautos ko vairāk par pašu nepieciešamāko.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Kā kulaks uz aci! Izbraucot no Rīgas situācija vispār ir Pilnīgs PĒ. Mazpilsētās pat labas kafejnīcas izmirušas. Mazie veikali veras ciet, paliek tikai lielie. Pa brīdim humpalu veikali un datorservisi atveras, pāris mēnešus līdz gadam pastāv, kamēr kapitāls beidzas un aiztaisās.

Jānis G., pirms 13 gadiem :

Točna, palikusi Maxima un humpalu veikali otrajos stāvos, kur jākāpj pa čīkstošām trepēm, kur īre ir 5 lati.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Mucenieks

+1291

 
Es savā nozarē jūtu, ka maisam gals ir vaļā un naudas apjoms, ko cilvēki ir gatavi tērēt pamazām palielinās. Tas smagākais ir aiz muguras. Noteikti, ir nozares, kurās šo uzlabošanos neredz vai redzēs kaut kad vēlāk. Cilvēkiem ir apnicis tupēt uz savām naudas zeķēm. Protams, ir cilvēku kategorijas, kuriem ienākumi ir konkrēti samazinājušies vai nav vispār, taču tam pamazām ir jāuzlabojas. Katrs lats, kas ienāk, pieņemsim man, pēc tam dod darbu un ienākumus citās nozarēs strādāošajiem - frizieriem, servisiem, veikaliem, reklāmistiem utt.
Laika jautājums.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

nu es vismaz nejūtu ka krīze taisītos beigties.firmā kur es strādāju un kur treknajos gagos alga bija ap 700 latiem tagad par to pašu darbu saņemu 250 ls

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Biju runājis ziemā ar vienas bankas darbinieku - darba līdz kaklam, daudz cilvēku ņem kredītus.
Taisnība, ka uzņēmēji izmanto darbiniekus, turpinot maksāt minimālo algu vai aploksnē - kur cilvēks, nesaņem pat minimālo. Aiziet var no darba, bet atnāks cits, kurš gribēs strādāt par 100 Ls :D
Es krīzes laikā vairāk tērēju naudu :) Tiem, kam ir smadzenes, tie krīzes laikā vairāk nopelnīs nekā agrāk :)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis

+4881

 
teiksim, biznesa vide palēnām atdzīvojas. varam paskatīties kaut vai nodokļu ieņēmumus, kas pārsniedz plānotos:
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=11&id=5176&hl=1

tā kā uzņēmēji, iespējams, nedaudz izmanto to, ka nodarbinātie vēl nav attapušies, ka ejam ārā no krīzes, un var atļauties maksāt mazākas algas.
bet vienkārši ir jāstrādā daudz, tad arī algas pielikums nekur nepaliks

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.