Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Elīna

+101

 
Pirmkārt vēlējos apsveikt ar vēlmi atgriezties Latvijā! Minējāt ka baidāties zaudēt? Zaudēt ko? Finansiālo labklājību? Tad jājautā salīdzinājumā ar ko? Kāds ir pašreizējais nodrošinājums? Kurā valstī dzīvojat? Vai jau nodarbojaties ar uzņēmējdarbību? Vai jārupējas par bērniem? Ja esat uzsākusi biznesu (un tas darbojas ar peļņu), tad, protams, neieteiktu visu pamest/pārdot un braukt atpakaļ. Rīgā kā jau vienmēr darbs IR, cilvēki IR un nauda grozās (protams, salīdzinājumā ar kādu citu valsti ne tik liela), vajag tikai vēlmi (patiešām lielu vēlmi un neatlaidību) kaut ko darīt. Dzīvokļu cenas ir saprātīgas un salīdzinoši adekvātas.

pirms 12 gadiem  

zaiga z, pirms 12 gadiem :

Lieta ir tada, ka man ir 21 gads, no 14 lidz 19 dzivoju londonaa, pabeidzu tur skolu un turisma koledzu, no 19 gadiem lidz shim bridim dzivoju ukraina, bernu man nav, virs no ukrainas, tagad sezham un domajam ko darit, braukt atpakalj uz angliju stradat un iret dzivokli, var ari kadu biznesu uzsakt, bet cik ilgi vajadzes lai tiktu uz kajam un nopirktu dzivokli, jo iireeshanai aiziet loooti daudz naudas, mums vnk gribas jau kautka konkreti kaut kur apmesties, pietiek jau pa pasauli skraidit

zaiga z, pirms 12 gadiem :

Vnk es domaju ka varetu parvakties uz rigu un nedomaju ka dzive tur butu slikta, domaju ka vajadzigi speki un neatlaidiba un buutu labi, gribu zinat ko cilveki par to doma un vai tiesham ta ir nepratiba?

zaiga z, pirms 12 gadiem :

Par zaudetaju es sevi uzskatitu ja parvaktos uz rigu, viss sakuma butu labi, tad bankrotetu, paiktu bez naudas, un domatu, labak butu braukusi uz citurieni, a tagad viss atkal jasak no sakuma un bez nekaa...

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Varu iedomāties... Ir iegūta zināma stabilitāte ,kuru bail zaudēt.Ļoti labi atceros to brīdi ,kad paliku bez darba un bija jāsāk pašam ķepuroties.
Ir labi ,ja ģimenē vienam ir stabīli ienākumi.Tas neļauj palikt pilnīgi bez iztikas līdzekļiem.
Varbūt drošāk ir pārcelties uz Rīgu pa vienam,ja Tavs vīrs strādā Ukraīnā ,lai palīdz to brīdi ,kamēr atrodz kur apmesties un varbūt darbu.Ir ļoti grūti otram ko ieteikt ,nezinot kādi ir uzstādījumi un iespējas.
Veiksmi !Prieks ,ka velk uz Latviju:)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Elīna

+101

 
Zini, pat, ja visi pateiktu "brauc un viss notiksies" vienmēr pastāv risks, ka tā nebūs. Atkarīgs no miljons apstākļiem, bet galvenokārt, protams, no uzņēmības. Ja ir mērķis un vēlme to sasniegt, tad jebkuri šķēršļi pārvērtīsies par pakāpieniem, lai dotos tuvāk mērķim. Piekrītu Egilam, ka grūti ieteikt. Par sevi zinu droši, ka brauktu, jo vēlētos dzīvot LV, lai tur vai cik grūti ietu. Pa vienam braukt, gan neieteiktu (ja nu vienīgi uz to laiku, kamēr atbraucējs atrod darbu - kā jau Egils teica). Tomēr vīra/sievas atbalsts ir ļoti svarīgs un to grūti pārvērtēt! Ja vienam paliek grūti un gribas atmest ar roku, tad otrs stiprina. Vienam vienmēr būs grūtāk. Un ko vīrs saka?

Lai nu kā neprātība tā noteikti nav. Es par ;). Lai Dievs svētī tevi, tavu ģimeni un tavu izvēli, protams par šo un citu vari jautāt Viņam pašam ;)

pirms 12 gadiem  

zaiga z, pirms 12 gadiem :

Paldies! Virs vispar nekad latvija nav bijis! :-) vinjs isteniba ir no krievijas, mes kopa bijam anglija, kopa atbraucam uz ukrainu, isteniba vinja delj esmu sheit, vinjs teica taa, nu ja tu saki ka krievu valoda daudzi runa, un kad es aizbraukshu uz latviju ja man tur iepatiksies, tad nekadu shaubu nav kad tur ari paliksim. Vinjam galvenais ka likumi maz, daudz nirmali un cilveki pretimnakoshi... Man jau pashai latvija diezgan svesha, nemaku isti apskaidrot vinjam kas un kaa..

Oto , pirms 12 gadiem :

Salīdzinot ar Krieviju vai Ukrainu, Latvija ir tikpat kā dzīvot Eiropā. Protams dzīves līmenis zemāks, bet sabiedrība neskatoties uz latviešu sevis pašnoniecināšanu tomēr ir atsaucīga. Ja vien nebūs vēl kādi spēcīgi satricinājumi, tad dzīve pamazām iet uz labu arī šeit. Galvenais jau pārvarēt tā saucamao "medusmēnesi" no sākuma viss interesants un nepierasts bet pēc tam var iestāties posms "viss slikti", bet vēlāk jau pielāgojas.
Anglijā tomēr iedzīvoties grūti, stipri atšķirīga kultūra.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es ari atgriezos un nozeloju, ja butu iespeja brauktu atpakal.Jatceras ka nekas nav mainijies Latvija , nabadziba redzama uz katra sola.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ir saprātīgi.
nopirktnezinu vai uzreiz izdosies, bet saķumā īrēt var atrast.
biznesu uzsākt var ar kāda inkubatora palīdzību vai piemēram ar www.atsperiens.lv grantu.

pirms 12 gadiem  

zaiga z, pirms 12 gadiem :

Milzum liels paldies visiem par atbalstu... :-)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis

+4881

 
noteikti jāatgriežas. domāju, ka, tā kā esi latviete, tev būs vieglāk kaut ko uzsākt Latvijā, nekā kādā citā valstī. un vienmēr ir prieks par cilvēkiem, kas pasaulē samācījušies labas lietas, un ievieš tās Latvijā. Piemēri: Mārtiņš Rītiņš ar "Vincentu", Justs Karlsons ar "Berga bazāru" un citi

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.