Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4190 skatījumi

Kā jārīkojas pērkot dzīvokli?Kas jāpārbauda?

Bizness un finanses » Īre & Nekustamie īpašumi

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Bez Sarmas Sabīnes minētā, vēl pašā sākumā nevajag aizmirst palūgt dokumentus,kas apliecina pārdevēja īpašuma tiesības uz dzīvokli.
Bez tā, kas dzīvoklī redzams, der pārliecināties, vai apkurināts tiek savlaicīgi un vispār,kādi komunālie maksājumi (šīs izmaksas dažādos rajonos mēdz atšķirties). Der painteresēties,kas dzīvo virs tevis un blakus.

pirms 13 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Arī fakts.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vai nav ieķīlāts bankā, vai nav komunālie parādi, kas deklarēts(meita saņēm pārsteigumu pērkot dzīvokli, kuru ar mokām un skandāliem dabūja izdeklarēt) vizuālais, kurā rajonā, bet tie jau tādi sīkumi salīdzinoši ar pirmiem minētiem nosacījumiem.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Diemžēl pie mums šie trīs faktori attiecas uz dzīvokli, nevis personu. Manā personīgajā skatījumā tas ir pilnīgs idiotisma kalna gals, ka nopērkot dzīvokli, mantojumā dabū kaut kādus vecus kredītus, parādus un deklarētos iedzīvotājus. Ja kāds ir kādam parādā, tad pats par to atbild, nevis viņa bijušās mantas jaunais īpašnieks. Tāpat deklarēšanās savā būtībā ir paziņošana valstij, kur tevi meklēt un kā ar tevi kontaktēties, nevis kaut kādas pusīpašumtiesības!!!

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

To, ka var pārdot ieķīlātu dzīvokli,zinu tādu gadījumu.Jaunie īpašnieki iemaksāja caur firmu rokas naudu un pašlaik remontē ,par to neko nezinot.

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Ķīlai un citām parādsaistībām jābūt reģistrētām Zemes grāmatā, sādus datus tur par katru dzīvokli var iegūt kurš katrs,un tas obligāti jādara. Par Zemesgrāmatā nereģistrētām parādsaistībām uz dzīvokli nav viegli iegūt datus,bet slēdzot pirkuma līgumu pie notāra, tekstā jābūt ietvertam, ka uz dzīvokli nav parādsaistību. Pārdevējs ar parakstu to apliecina,un ja būs melojis,pret viņu var vērsties tiesā.

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Ieķīlātu dzīvokli var pārdot un var arī pirkt, tikai pircējam jābūt par to informētam un attiecīgi naudas summa ierēķināma dzīvokļa cenā. Reizēm pērk dzīvokļus gandrīz vai tikai par ķīlas vērtību,ja tā ir liela summa. Diemžēl, ķīla mēdz būt tikai uz īpašumu. Savādāk kāda bankām būtu jēga-no cilvēka taču neko izspiest nevar,ja viņam nav.

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

No manas nelielās pieredzes nekustamos īpašumos, EU valstīs: nekustamais īpašums pieder fiziskai personai, bet tas ir ieķīlāts (nostiprināta hipotēka), lai dabūtu naudu tā pirkšanai, remontam, sadzīves tēriņiem utt. Hipotēka tur nozīmē, ka pārdošanas gadījumā (arī bankrota gadījumā) pirmās hipotēkas turētājs pirmais saņem savu parāda vērtību no iegūtās summas. Ja tev ir bankrots, piemēram un māja tiek pārdota par 70 tūkstošiem, bet hipotēka pirmajai bankai bijusi 40, otrajai bankai 10 (remontam)

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

, tad tev pašam paliek 20. Ja savukārt hipotēkas pārsniedz pārdošanas vērtību - pārdeva par 30 tūkstošiem, tad pirmā banka dabū 30 tūkstošus un zaudē 10, otrā banka paliek ar garu degunu, pats paliec ar garu degunu. Un jaunajam pircējam nav nekādas daļas gar tavu un abu banku darbību. Protams tur ir arī apdrošināšanas utt, kas to situāciju uzlabo katrai pusei. Un arī saprātīga kredītu piešķiršana normalizē drošību pašām bankām utt.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Zane Repule

+70

 
VNK. parunā ar kaimiņiem.

viņi izstāstīs visu par to rajonu, kaimiņiem citiem un bijušajiem īrniekim.:))

pirms 13 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

kaimiņi parasti zina visu, pat to, ko tu pats nezini:D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.