Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4444 skatījumi

Kas ir nepieciešams lai veikals varētu tirgot alkoholu pēc 22:00

Bizness un finanses » Mazais bizness

Ir strādājošs veikals, bet ir vēlme tirgot alkoholu pēc 22:00 Ir zināms, ka jānodrošina tā patērēšana uz vietas, bet vai ir vēl kaut kas?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
LR nedrīkst tirgot alkoholiskos dzērienus atvērtā veidā no 22-00 līdz 8-00. Tā, ka ja vēlaties ar to nodarboties, tad ir jāatver kafejnīca vai restorāns un šajā laikā jātirgo izlejamais alkohols.

pirms 14 gadiem  

Iva®s Ģērķis, pirms 14 gadiem :

Nu to es saprotu, ka tikai atvērtā veidā, bet esmu bijis intereses pēc vairākos veikalos, kur ir uz izkārtnes rakstīts "Veikals - Kafeinīca" 00-24 un goda vārds tur pat kafiju nevar nopirkt kur nu vēl zolīdi apsēsties, bet šmigu, lūdzu nāc un pērc jebkurā dienakts laikā! Veikala vienā stūrī ir tikai mazs miniatūrs galdiņš blakus miskastei! Jautājums par to vai tam ir kāda licenze dārgāka jākārto alkohola tirdzniecības. Vai vēl kādi speciāli noteikumi!

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Pārdot alkoholiskos dzērienus neatvērtā veidā šajā laikā nav likumīgi! Pie tam arī tirdzniecība atvērtā veidā un pudelēs nav īsti likumīga, tā vietā alkoholu var tirgot glāzēs, ja kafejnīcai ir alkohola tirdzniecības license un visas citas atļaujas, kuras ir nepieciešamas, lai atvērtu kafejnīcu.

Rastamāns Ūpīts :D, pirms 14 gadiem :

Vecrīga ir pilna ar tāda veida ''veikals - kafejnīca''! Tur noņem korķīti no pudeles kuru savāc sev un tu esi brīvs. Manuprāt tas ''veikals-kafejnīca'' arī ir viss kas brīnums kas vajadzīgs lai varētu pārdot alkoholu pēc 22. Nav jau nemaz tik grūti googlē atrast likumus/noteikumus par alkoholisko dzērienu tirdzniecību.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Tā jau nu gluži nav, ka Vecrīga būtu pilna ar tādiem veikaliem - kafejnīcām. Ja arī kāds pārdevējs kādreiz ko tādu dara, tad tas nav likumīgi un ātrāk vai vēlāk viņš iekritīs un pirmajā reizē samaksās lielu naudas sodu, nākamajā reizē var pazaudēt vispār alkohola tirdzniecības licensi. Likums aizliedz tirgot alkoholu nakts stundās un tas attiecas uz iepakojumu, tā, ka lai nepārkāptu likumu alkohols ir jāielej glāzē un jānoliek klientam uz galda.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sirga

+608

 
Likumā nav noteikts, ka jāizlej no pudeles. Pietiek, ja atver pudeli. Blakus var pa 20 sant tirgot plastmasas korķīšus ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jā ,kā Aivis saka, ka likums pieņemts, bet vai tas nav apsurds, ka valsts atsakās no naudas un atļauj attīstīties ēnu ekonomijai, atbalstot točku darbību. Ziniet, ja tas, kas gribēs iedzert, atradīs dzeramo vienalga kad un kur, būtu tikai vēlēšanās. Nezinu, vai tas baumu līmenī, ka pārskatīs likumu un atļaus tirgot alkoholu veikalos arī pēc 22 viem. Cerams, ka līdz brīdim, kas jūs uzsāksiet tirdzniecību, likums būs izmainīts.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Pie veikala atver kafejnīcu (dīvaini skan) un saņem attiecīgās atļaujas.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.