Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Gatis Strods

+25

 
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1723 skatījumi

Vai jāreģistrējas kā IK, ja vēlos uztaisīt interneta projektu, kur tiktu veikti maksājumi par lapas izmantošanu uzņēmumiem? Vai labāk SIA?

Bizness un finanses » Mazais bizness

Sveiki,

Varbūt kāds varētu padalīties padomā / pieredzē?

Tātad ir doma uzsākt vienu interneta projektu, ar laiku sākt maksājumu sistēmu.

tā kā pieredze šajā jomā nav un ir vēlme visu legāli darīt radās jautājums, vai izdevīgākais variants man būtu reģistrēties kā IK ?

Un ja reģistrējās, tad vai tur ir jānorāda kādā jomā tiek strādāts un kaut kas konkrēti jāapraksta? Vai varbūt tikai pietiek ar to,ka maksāju nodokļus un konkrēta nozare nav jānorāda?


Ja es aizietu uz VIDu vai man tur sniegtu konsultāciju, vai dusmīgi atcirstu, ka pašam viss jāzin un pie viņiem tikai jāiesniedz dokumenti?

Jebkāda veida padoms noderētu :)



Paldies.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ervand Baroyan

+356

 
Biju VIDā , reģistrējos. Vi'niem visp'ar pofig ar ko tu nodarbosies, nekaadus padomus nesagaidiisi no viniem. Un pēc gada atteicos! (man bija IK samaksaaju ap 50 latiem par to) SIA maksaa ne mazaak ka 200 LVL. Neiesaku reģistrēties. Ja nebuus lielu ienaakumu, tad nav taa veerts.

pirms 13 gadiem  

Gatis Strods, pirms 13 gadiem :

Paldies, tas bija dzirdēts par vida (un citu valsts iestāžu) negatīvo attieksmi, tāpēc ar jautāju.
Kā tad Tev tagad ir - nav ne sia ne ik, bet tik un tā nodarbojies ar uzņemējdarbību? Nav bail ka piesiesies?
Ienākumi nebūs lieli, bet priekš manis pietiekami, vismaz sākumā.

Ervand Baroyan, pirms 13 gadiem :

Man bija domāta mājas lapa kurā piedāvāju pakalpojumus (mājas lapu izveide, logotipi , reklāmas). Bet ideju nerealizēju līdz galam. Jo pirmkārt nepieciešams normāls pamatkapitāls. ( Domēnam, hostingam, REKLĀMAI un citām lietām..). Tāpēc iesaku sākumā kautko izdarīt un ja būs labi rezultāti tikai tad domāt par oficieālām lietām ( nu tas protams ja nav līelu līdzekļu iesākumā).

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tam ir tik daudz nianšu, ka viennozīmīgas atbildes tā uzreiz nevar dot. Es ieteiktu uzmest nelielu plānu par ieņēmumiem, izdevumiem, potenciālo klientu skaitu un patēriņu, tad doties uz VID, tur tev apskaidros nodokļu sistēmu, tad varēsi pieņemt labu lēmumu. Viņiem padoms arī jāsniedz, nedrīkst atcirst.

SIA ir nedaudz sarežģītāks, bet vairāk uzņēmumu vēlēsies sadarboties. Protams, arī risks mazāks. Vēl iesaku apskatīt mikrouzņēmuma nodokli, iespējams, ka tas atvieglos tavu uzņēmējdarbību. Nosaukums mikrouzņēmuma nodoklis ir izvēlēts neveiksmīgi un maldina domāt, ka paralēli SIA, IK un pārējām formām ir vēl mikrouzņēmums, bet tā nav uzņēmējdarbības forma, bet nodokļu aprēķināšanas un maksāšanas veids.

pirms 13 gadiem  

Gatis Strods, pirms 13 gadiem :

Skaidrs. Tad mēģināšu aiziet aprunāties.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja nav mega-milzīgas pārliecības, ka tā lieta tiešām aizies, tad nav vērts reģistrēties. Labāk pamēģināt no sākuma tāpat un pēc tam skatīties, kas un kā.

Es zinu vienu čali, kurš vairākus gadus turēja autoservisu garāžā (nereģistrējoties). Atnāca VID, viņš pateica, ka neko nezināja par to un šā vai tā pārsvarā tikai draugiem mašīnas remontē. Nu un viss. Aizgāja pēc tam, reģistrējās un viss bija bumbās. Karoč patēloja muļķi un viss ok. Bet nu tas nenozīmē, ka visiem tā noveiksies. Varbūt kādam tomēr arī uzliek to sodu...

Turklāt VID vispār ir slinks palicis. Es jau 4. gadu esmu IK un pie manis šo 4 gadu laikā vēl neviens nav nācis ne pārbaudīt papīrus, neko.

Vienīgais mīnuss nereģistrējoties ir tad, ja tu sniedz pakalpojumus juridiskām personām. Jo firmas parasti grib saņemt rēķinus (lai varētu tos likt pie izdevumiem), nevis norēķināties skaidrā bez papīriem, bet, ja tu esi nereģistrēta privātpersona, tu nevari izrakstīt rēķinu.

pirms 13 gadiem  

Gatis Strods, pirms 13 gadiem :

Piekrītu par mīnusiem, vienīgi bieži ir firmas, kas šādus sīkus maksājumus sedz no savas kabatas, lai miers.
Tas būs arī manā gadījumā. Summas nebūs lielas, bet firmas būs daudz. Vismaz tāds ir plāns :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ervand Baroyan

+356

 
Bet par peļņu vari pārliecināties sadaļās REKLĀMA -tu būsi šokā kāds ceņņiks par vienas reklāmas ievietošanu vienā dienā. Pietam katrs baneris rotē dažādas reklāmas. Un dienā peļņa sasniedz vairākus tūkstošus latu :)))))))

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ervand Baroyan

+356

 
Mēģinājis nē, bet interesējos. Bet esmu 100 % pārliecināts ka tas ir tā vērts. Jo padomā - no tevis neprasa daudz, vajag datoru, mājas lapu, par serveri -to nemaz nevajag, var lietot hostingu (jo tā ir izdevīgāk, pietam par drošību tev pašam nav jādomā) un pāris kompanjonu kuri palīdzēs ievietot ziņas (jo ziņu ievietošanai jābūt 24 h diennaktī lai portāls būtu pieprasīts). Galvenā problēma ir mūsdienīgs portāls (no tiem kurus es pazīstu man šķiet visērtākais un bez liekiem sūdiem ir novonews.lv) un savas lapas reklāma (bez tā neiztikt iesākumā). Tāda mājas lapa izmaksātu apmēram līdz 2000 LVL , es jau interesējos par to. Hostings ir lēts. Pietam es brīnos ka novonews reāli ļoti maz jaunu žiņu pievieno ikdienu, bet es tapat lasu tur ziņas. Un starp citu, nav obligāti jābūt žurnalistam(portālā ir sadaļas ja tu saproti par ko tiek rakstīts tad attiecīgi tajā sadaļā arī ievieto).Tādi portāli kā novonews neraksta praktiski paši ziņās , viņi izmanto citu mēdiju ziņās un publicē savā portālā

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ervand Baroyan

+356

 
Starp citu, iesaku izveidot ziņu portālu. Par reklāmu var saņemt kaudzi naudas. Bet ziņu izvietošana ir nieka darbs. Var izmantot interneta resursus, var korespondēt, var pirkt pie LETAS 1 ziņa 1 LVL. ( vienā sadaļā pilnīgi pietiek 5 ziņām dienā). Kā novonews.lv

pirms 13 gadiem  

Gatis Strods, pirms 13 gadiem :

tur jābūt kaut kādai kaislei pret to lietu vai pret žurnālistiku. Turklāt, šķiet, ka Latvija ir pa mazu daudziem ziņu portāliem.
Kaut kādu naudu jau, protams, dabūsi, bet nez vai ilgi, jo ienākošais traffiks nebūs spožš...

Esi mēģinājis, vispār? :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.