Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Līga

+24

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 874 skatījumi

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Varat algot darbiniekus. Pēc darba līguma noslēgšanas jums būs pienākumi aprēķināt algu mēnesī, samaksāt par darbinieku abus nodokļus (sociālo un iedzīvotāju ienākuma) un vienreiz mēnesī iesniegt VID ziņojumu. Saistošs ir arī Darba likums, nosacījumi par atvaļinājumu, slimības naudām utt.
Valsts darba inspekcija pārbaudīs, vai likuma noteiktajā kārtībā rūpējaties par saviem darbiniekiem.
VID sekos, vai neparādās "aplokšņu algas".
Vienīgais izņēmums - ja esat reģistrējies kā individuālā darba veicējs, tad individuālā darba veicējs nedrīkst nodarbināt kādu citu tajā jomā, kurā viņš darbojas. Piemēram, ja esat reģistrējies kā keramikas podu darinātājs. Tādā gadījumā nevar pieņemt darbinieku, kurš darīs to pašu (palīdzēs izgatavot podus), bet var pieņemt darbā, piemēram, auklīti, suņu kopēju, ravētāju.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

vari, līdz 5 darbiniekiem

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Hamanis

+384

 
Iesaku internetā pameklēt "Pašnodarbinātā valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas Metodiskais materiāls" un palasīt likumus "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" un "Par valsts sociālo apdrošināšanu" - pašai būs vieglāk.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.