Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1420 skatījumi

Ja tiek veidots mikrouzņēmums un tā adrese (ofiss/birojs) tiek norādīta mana dzīvesvieta, kādi ir riska faktori, par ko būtu man jāuztraucas

Bizness un finanses » Mazais bizness

Man daži draugi vēlas veidot mikrouzņēmumu un viens no variantiem ir, ka varētu noformulēt, ka ofiss atrodas manā dzīvesvietā, tomēr vēlējos noskaidrot detalizētāk.
Vai pastāv kāds risks gadījumā, ja uzņēmumam draud bankrots, veidojas parādi vai nav bijis kārtībā kautkas ar nodokļiem, valstij ir tiesības atņemt dzīvokli? Varbūt ir kādi citi nepatīkami joki?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ja uzņēmuma juridiskā adrese sakrīt ar īpašnieka dzīvesvietu, tad atlaisti darbinieki un ļoti neapmierināti klienti var viegli atnākt ciemos jebkurā diennakts laikā. Un tas ir ļoti liels mīnuss, jo pirmkārt uzņēmējdarbība nav iespējama bez kadru optimizēšanas un otrkārt parasti produkta vai pakalpojuma kvalitāte un klientu apmierinātība ir atkarīga no daudziem cilvēkiem, nevis tikai no īpašnieka.

pirms 12 gadiem  

unknown (), pirms 12 gadiem :

Es neapvainošos, ja jūsu draugi manai atbildei tagad saliks mīnusiņus.
Var jau saprast, ka ne visiem patīk tie, kuri saka taisnību.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Lielākā daļa uzņēmumu ir reģistrēti to īpašnieku dzīvesvietās, ja vien dzīvoklis netiek pirkts par uzņēmuma naudu, tad tas nav uzskatāms par uzņēmuma īpašumu, skaidrības labad varat noslēgt nomas līgumu par simbolisku samaksu un vismaz daļēji apmaksāt dzīvokļa komunālos maksājumus no uzņēmuma naudas, kas būs uzņēmuma attaisnotie izdevumi. Mīnusi ir tas, ka jūsu dzīvokļa adrese nonāks internetā, tā tiks drukāta uzņēmuma veidlapās, atrodama Lursoft datubāzē, līdz ar to pastāv iespēja, ka kāds vēlēsies atrast uzņēmumu jūsu dzīvesvietā, jauki, ja tas kāds nav neapmierināts klients vai ļoti dusmīgs kreditors.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nekas tev nedraud.
Par telpu nomu būs līgums, izlasi, vai nav ierakstītas kaut kādas īpašas nepamatotas viņu tiesības. Lai līgumā ieraksta punktu, ka izīrētājs var jebkurā brīdī lauzt vienpersoniski nomas līgumu.
Sliktākajā gadījumā (ja uzņēmums sataisa parādus un bankrotē) uz tavu adresi nāks uzņēmumam adresētas parastas un ierakstītas vēstules, kuras pa taisno varēsi lidināt miskastē. Var ierasties arī kāds parādu piedzinējs personīgi, bet viņam vari godīgi pateikt, ka izīrēji telpas un neko vairāk nezini. Pats dzīvoju dzīvoklī, kur iepriekšējais īpašnieks bija reģistrējis vairākus SIA, bet bankrotēja un dzīvokli atdeva bankai. Vēl tagad, 3 gadus pēc viņa bankrota atnāk vismaz viena vēstule mēnesī par kaut kādu parādu piedziņu.
Iesaku prasīt par šo pakalpojumu samaksu - 15-25Ls mēnesī ir adekvāta samaksa par šo. Labāk skaidrā naudā, lai nav ķēpa ar nodokļiem.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.