Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1618 skatījumi

Kā paslēpt uzņēmuma īpašniekus reģistrējot uzņēmumu?

Bizness un finanses » Mazais bizness

Mans boss nevēlas ka reģistrēju jaunu uzņēmumu un sastādu konkurenci esošajā sfērā. Kādas ir iespējas piereģistrēt uzņēmumu, lai nevarētu redzēt īpašniekus? Cik tas ir legāli?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Reģistrē uzņēmuma kapitāla daļas uz mammu, tēti, māsu, brāli, mīļāko ...
Cik tas ir likumīgi? Mazai SIA neviens gailis pakaļ nedziedās, tikai jārēķinās, ka šīs personas kādreiz Tev "Tavu" SIA ar visu, kas nu ir uz tās SIA, var arī "neatdot" Tev.

pirms 11 gadiem  

Seši mazi bundzinieki, pirms 11 gadiem :

Tieši tā - reģistrē uzņēmumu uz uzticamas personas vārda. Ja ir īpaša paranoja, tad pievērs uzmanību, lai nebūtu vienāds uzvārds un vienāda deklarētā adrese ar tavējo.

Priekšnieks, pirms 11 gadiem :

mhm... un boss nemaz neko slikti nenojautīs, ja darbinieka sieva pēkšņi atvērusi konkurējošu uzņēmumu tajā pat sfērā... :oDDDDDD

Jānis Bērziņš, pirms 11 gadiem :

Vai pastāv iespēja pie notāra vai tmldz slēgt vienošanos, lai persona uz kura vārda reģistrē uzņēmumu pēc kaut kāda laika arī atdotu "Manu" uzņēmumu atpakaļ?

Sandra Miķelsone, pirms 11 gadiem :

Jāni, pastāv iespēja sastādīt tādu vienošanos, bet diez vai notārs būs tā kompetentākā persona šādās lietās. Ir vairāki varianti, kā to izdarīt - taisīt kaut ko līdzīgu trasta līgumam vai vienkārši ieķīlāt kapitāla daļas par labu Tev.
Patiesībā te, lai sniegtu normālu padomu, ir jāzina, kādā nozarē darbosies, cik lieli ieguldījumi paredzēti, cik liela peļņa plānota, cik vispār reāli ir pastāvēt un darboties šim uzņēmumam, ja Tevis tajā nav utt.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Latvija ir ļoti maza, lielākā daļa labo klientu uzņēmumu īpašniekiem un vadībai ir personīgi pazīstami. Tiklīdz sāksiet aktīvi piedāvāt alternatīvā uzņēmuma pakalpojumus, informācija ātri nokļūs jūsu darba devēja ausīs, un izlidosiet no darba kā korķis, pie tam vēl, varat dabūt arī tiesas procesu, un maksāt lielu kompensāciju savam darba devējam par darba līguma pārkāpšanu, ja tajā ir paredzēts liegums zināmu laiku nenodarboties sava darba devēja uzņēmējdarbības lauciņā. Uzņēmumu reģistrēt, protams, ir iespējams arī ārzonā un Latvijā atvērt šī uzņēmuma filiāli, taču ārzonas uzņēmumu īpašnieku sarakstu arī ir iespējams pieprasīt un tas tiek arī sniegts, vienīgā atšķirība ir tāda, ka tas nav pārbaudāms ātri un efektīvi šeit uz vietas.

pirms 11 gadiem  

Sandra Miķelsone, pirms 11 gadiem :

Aivi, lai konkurences ierobežojums būtu spēkā, darba līgumā ir jābūt paredzētai atlīdzībai par visu laiku, kamēr to pieprasa ievērot - t.i. arī pēc darba līguma izbeigšanas jāmaksā bijušajam darbiniekam, lai tas nestrādātu tādā pašā sfērā. 95% gadījumu mistiskais ieraksts par konkurences aizliegumu nav spēkā, izņemot, ja vien nav runa par valdes locekli, kas pēkšņi nodibina jaunu firmu vai vienkārši aiziet pie cita konkurenta, pirms tam neizbeidzot normāli darba attiecības ar pirmo firmu.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Jums nav taisnība, Sandra! Pietiek ar to, ka persona ir piekritusi un savu piekrišanu ar parakstu apliecinājusi darba līgumā, noteiktu periodu pēc darba līguma izbeigšanas nestrādāt konkrētā jomā vai konkrētu laika periodu neatvērt uzņēmumu noteiktā teritorijā, piemēram, pilsētā vai rajonā, kur atrodas darba devēja uzņēmums. Protams, lai šim noteikumam būtu arī juridiskas sekas, ir jābūt arī paredzētai atbildībai par līguma pārkāpšanu, kas parasti ir izteikta materiālā izteiksmē.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Pie tam nevajag aizmirst arī par morālo ētisko jebkuras savas darbības pusi. Ar diviem zirgiem aizjāt nav iespējams.

Sandra Miķelsone, pirms 11 gadiem :

Aivi! Speciāli Jums iekopēju normu no Darba likuma un tur kā riez notiekts, ka jāpastāv visiem 3 priekšnoteikumiem. AT praksi man tagad slinkums meklēt, bet tur bija noteikts tas pats.
84.pants. Konkurences ierobežojums pēc darba tiesisko attiecību izbeigšanās
(1) Darbinieka un darba devēja vienošanās par darbinieka profesionālās darbības ierobežojumu (konkurences ierobežojums) pēc darba tiesisko attiecību izbeigšanās ir pieļaujama vienīgi tad, ja minētā vienošanās atbilst šādām pazīmēm:

Sandra Miķelsone, pirms 11 gadiem :

1) tās mērķis ir aizsargāt darba devēju no tādas darbinieka profesionālās darbības, kas var radīt konkurenci darba devēja komercdarbībai;
2) konkurences ierobežojuma termiņš nav ilgāks par diviem gadiem, skaitot no darba tiesisko attiecību izbeigšanās dienas;
3) attiecībā uz visu konkurences ierobežojuma laiku tā paredz darba devēja pienākumu maksāt darbiniekam atbilstošu ikmēneša atlīdzību par konkurences ierobežojuma ievērošanu.

Sandra Miķelsone, pirms 11 gadiem :

(3) Vienošanās par konkurences ierobežojumu nav spēkā, ciktāl tā atbilstoši konkurences ierobežojuma veidam, apmēram, vietai un laikam, kā arī ņemot vērā darbiniekam izmaksājamo atlīdzību, uzskatāma par netaisnīgu darbinieka turpmākās profesionālās darbības ierobežojumu.
(4) Vienošanās par konkurences ierobežojumu slēdzama rakstveidā, norādot konkurences ierobežojuma veidu, apmēru, vietu, laiku un darbiniekam izmaksājamās atlīdzības apmēru.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Lai jau tā būtu, bet jautājums bija par uzņēmuma reģistrēšanu darba attiecību laikā, kam ir noziedzīga nodarījuma pazīmes, nerunājot nemaz par ētisko un morālo pusi. Latvijā ir daudz likumu, kas ir galīgi garām, 90% no likumiem ir valsts iejaukšanās privātu uzņēmumu darbā un būtu vienkārši izsviežami atkritumos, jo tie ne tikai traumē brīvo tirgu, bet arī ierobežu personu tiesības uz savu īpašumu.

Sandra Miķelsone, pirms 11 gadiem :

Aivi, pēc kura Krimināllikuma panta Tu šo noziedzīgo nodarījumu klasificēsi? LR Krimināllikumā tāda panta šim gadījumam nav.
Saproti pareizi - ētiski esmu pret šādiem gājieniem, bet nekas pretlikumīgs te nav, ja pats darba devējs nespēj normāli sastādīt līgumu un pareizi ietvert konkurences ierobežojumu normas, lai pasargātu sevi nākotnē no zaudējumiem. Tas saucas - skopais maksā 2X - ja nevari samaksāt juristam par kvalitatīvu līgumu, tad pēc tam atliek tikai kost pirkstos.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Darba līgums ir vienošanās divu personu starpā, tas, ka persona cenšas to apiet, un noslēpt darba līguma pārkāpumu tikai liecina par to, ka darba ņēmējs lieliski apzinās, ka līgumu pārkāpj, un tas ir par pamatu darba attiecībs pārtraukt ar pantu par līguma pārkāpšanu, kā arī vērsties pret personu Civillikumā noteiktajā kārtībā par zaudējumu atlīdzību, kas un ko darīs vai nedarīs darba devējs ir atkarīgs no noslēgtā līguma satura, kas mums nav zināms, un darba devēja.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Konkurences ierobežojums ir viena lieta, cita lieta ir uzņēmuma intelektuālā īpašuma, metodikas, tehnoloģiju, klientu datu bāžu zādzības, ko, ja labi pacenšas, ir iespējams kvalificēt arī pēc krimināllikuma pantiem, jautājums ir tikai par to, vai darba devējs vēlēsies ar šādu darbinieku krāmēties, un cik ievērojamus zaudējumus tas būs uzņēmumam radījis.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Nošauj to bosu, un nebūs nekas jāslēpj.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Reģistrējies ārzonā, piemēram, Belizā un neviens neko neuzzinās, ja vien neraks ļoti dziļi.

pirms 11 gadiem  

Jānis Bērziņš, pirms 11 gadiem :

Nav pārāk ķēpīgi un sāpīgāk sākotnējo izmaksu ziņā?

Cik saprotu šādā gadijumā scenārijs ir tāds: reģistrē uzņēmumu ārzonā un tad uzņēmumu LV, kura īpašnieki ir ārzonas kompānija?

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Ķēpīgi nav, lēti arī nē :) Jāpēta gan likumdošanas izmaiņas, jo solīja izmaiņas, kad jānorāda tiešais labuma guvējs arī ofšoru firmām.

Sandra Miķelsone, pirms 11 gadiem :

Ofšors maksā vismaz 2000,- EUR un, protams, ka UR ir jārēģistrē patiesais labuma guvējs - šī informācija gan ir pieejama tikai tiesībsargājošām iestādēm un nav pieejama jebkuram interesentam.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.