Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Elīna J

0

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1622 skatījumi

Kas nepieciešams, lai nodarbotos ar tirdzniecību gadatirgos?

Bizness un finanses » Mazais bizness

Sveiki!
Vēlējos noskaidrot, kā visizdevīgāk reģistrēties un kas tieši ir nepieciešams, lai nodarbotos ar neregulāru tirdzniecību gadatirgos? Pati darinu dažādas rotiņas un nieciņus un vēlētos reizēm aizbraukt patirgoties kādā tirdziņā vai gadatirgū, vai man tādēļ reģistrēties kā SIA? Uzsveru, ka tas ir plānots ļoti neregulāri, dažas reizes gadā, dažādās pilsētās, vai tad, ja es reģistrēšos kā SIA vai mikrouzņēmums, man būs jāsniedz kaut kādas atskaites katru mēnesi pat tad, ja es vispār neko neesmu darījusi?
+ Vai man tādēļ arī uzreiz ir jāatver juridiskais bankas konts, kurš vispār pilnīgi nav nepieciešams?
Liels paldies visiem!

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

vieglāk aizbraukt uz uk un to darīt līdz 7k nodokli nau jāmaksā.. atuvenais rādītājs)

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

latvis

+1561

 
Dodies uz savu pašvaldību, viņi izsniegs atļauju. Summa katrā pilsētā ir atsevišķa.

pirms 11 gadiem  

Elīna J, pirms 11 gadiem :

Sveiks un paldies par atbildi! :)
Vai tiešām nekur citur nav jāreģistrējās un pietiek tikai ar tādu atļauju, vai tā ir paredzēta fiksētam termiņam? + varbūt tu zini aptuvenas izmaksas šādai atļaujai?

latvis, pirms 11 gadiem :

Tā atļauja ir vajadzīga, lai Jūs varētu oficiāli pārdot to savu produkciju gadatirgū vai kādā citā pašvaldības atļautā teritorijā. Tas nozīmē, ja policijas darbinieks pienāks pie Jums Vecrīgā, pirmais, ko viņš jautās būs atļauja jeb pašvaldības apstiprinātā atļauja tirdzniecībai publiskā vietā (vairāk informācijas šeit: http://www.likumi.lv/doc.php?id=249735). Taču protams, ka ar vietas nopirkšanu vien nepietiek. Regulāri vai neregulāri pārdodot preci/es peļņas gūšanai, Jūs veicat uzņēmējdarbību

latvis, pirms 11 gadiem :

Tātad Jūsu gadījumā Jums jāreģistrējas VID. Ja šo produkciju ražojat (veidojat) pati un arī vēlaties pārdot šo preci, neisaistot citus cilvēkus, tad SIA vai kāda cita sabiedrība nav jādibina. Iesaku Jums reģistrēties kā pašnodarbinātai personai un kā maksājamo nodokļu formu izvēlēties patentmaksu (iepriekšējais komentētājs jau norādīja, kur meklēt informāciju). Tomēr Jūs varat izvēlēties, pēc Jūsu izvēles, kādu nodokli maksāt, tai skaitā mikrouzņēmuma nodokli.
P.S. Atļaujas cena ap ~1-5Ls/dienā

Elīna J, pirms 11 gadiem :

Paldies, tagad es labāk sapratu, kā tie patenti darbojās. Pārāk izdevīgi jau gan nesanāk, ja paredzēts viens tirdziņš vienā mēnesī, tad jāmaksā 30 Ls par to patentu tajā mēnesī, tad jāpērk vēl atļauja un jāmaksā par tirgošanās vietu jau arī parasti kādi 20 - 30 Ls. Un ja pārdod tādas sīkas, ne pārāk dārgas lietiņas, vismaz puse peļņas aiziet visādās izmaksās, birokrātija..
Vai man pēc tam vēl jāmaksā kaut kādi nodokļi?

latvis, pirms 11 gadiem :

Tāda nu ir mūsu valsts sistēma. Ja Jums ir kādas neskaidrības saistībā ar nodokļiem un uzņēmējdarbību, iesaku paņemt kāda grāmatveža konsultāciju vai apmeklēt kādus īsos kursus. Ir ļoti daudzi aspekti, kuru dēļ pateikt vienā teikumā cik un kādi vēl nodokļi jāmaksā un kādas atļaujas jāiegādājas, būs ļoti sarežģīti.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ego

+79135

 

pirms 11 gadiem  

Elīna J, pirms 11 gadiem :

Sveicināts un arī Tev pateicos par atbildi! :)
Izskatās, ka ar SIA un patentiem ir dramatiska ķēpa, vissakarīgākie izskatās saimnieciskās darbības veicējs vai individuālais komersants, tur minēts, ka abi nodokļus maksā vienādi - 5% no ienākumiem, vai tiešām nav nekādas atšķirības?
Piedevām, kā lai tieši es uzskaitu ienākumus gadatirgū, tur jau arī citi čekus nedod. Atskaites jau laikam jāveic reizi gadā, atšķirībā no SIA.

Ego , pirms 11 gadiem :

Man personīgi gan tieši patents šķiet pievilcīgākais, bet jāizvēlas pašai

http://www.ludzaszeme.lv/news/seminarsEglaine
Ja tiek pārdota pašražota produk­cija, jāizraksta pircējam stingrās uzskaites kvīts un jāieraksta ienākumu reģistrā, cik un par kādu summu produkcija pārdota. Šīs darbības nav jāveic tad, ja produkcija tiek pārdota gadatir­gū, ielu tirdzniecībā un iz­braukuma tirdzniecībā. Šajos gadījumos kvīti izraksta tad, ja pieprasa pircējs, taču ieņēmumi vienalga jāpiefiksē savā ieņēmumu

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.