Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Stella

+698

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1175 skatījumi

par VID nodokļu atmaksu

Bizness un finanses » Nodokļi

Man jautājums. Tā kā esmu studente, šobrīd bezdarbniece, tad iesniedzu VID savus maksājumus, par kuriem var saņemt atmaksu atpakaļ. Viens no tiem ir studiju maksa. Man jautājums, mums augstkolā saka, ka var dabūt atpakaļ pus studiju maksu no VID, taču vienmēr, kad es iesniedzu visus maksājumus, tad nez kapēc saņemu labi, ja nepilnus 50LS. vai ir kāda blanka, kur jānorāda kaut kas papildus atsevišķš par studiju maksām? Otrkārt, kur paliek uzkrājums? Man saka uzkrājums uz nākošo gadu, taču, kad nākamais gads pienāk neko vairāk par 50LS nedabūnu, vai ir jāraksta atsevišķa blanka, ka vēlos izņemt uzkrājumu? Cik lielu uzktājuma summu var izņemt? Padalieties savā pieredzē! Paldies! :)

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ego

+79135

 
Prasi tiem, kas tās pasakas stāsta.

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=4475&hl=1&mod=33
Attaisnotie izdevumi par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem

pirms 11 gadiem  

Stella, pirms 11 gadiem :

Un, kur paliek uzkrājums? Kad to var izņemt?
Ja pareizi saprotu 300LS saņem tikai tie, kam ir Polise?

Ego , pirms 11 gadiem :

Ar polisi tam nav nekāda sakara. Ja neesi nodokļus maksājusi, tad nav arī no kā atmaksāt

Ego , pirms 11 gadiem :

Tā kā likumi par nodokļiem pēdējo trīs gadu laikā ir mainījušies, naudas summas, ko varat atgūt no valsts, atšķiras atkarībā no gada. Kopējā atmaksa no VID nevar būt lielāka par Jūsu konkrētajā gadā (par kuru iesniegta deklarācija) nomaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli.
Piemēram, par 2010. gadā saņemtajiem izglītības pakalpojumiem un ārstnieciskajiem pakalpojumiem izdevumu norma vienam nodokļu maksātājam ir 150 lati gadā.
http://www.manasfinanses.lv/2010/01/15/gada-ienakumu-deklaracija-vid/

Stella, pirms 11 gadiem :

Bet arī, tad, kad es pārakstīju savam ģimenes loceklim savus ienākumus, lai atmaksā viņam, vairāk par 50Ls nebija. Turklāt, kur paliek tas mistiskais uzkrājums? Kad to var izņemt?

Ego , pirms 11 gadiem :

Neredzot ko tu tur esi iesniegusi neviens neko nepateiks - ej uz VID un skaidrojies.

Ja pamatoto izdevumu summa ir lielāka par izmaksāto, nākamajā gadā vari rakstīt deklarāciju vēlreiz, nekāds uzkrājums tur automātiski neveidojas

Stella, pirms 11 gadiem :

Bet, ja nemaldos viņi saka tādu teikumu. Šogad vairāk nezimaksājam, uzkrājums tiek veidots uz nākošo gadu, jo iesniegtā summa ir bijusi lielākā par iespējamo izmaksājamo. Jeb tas nozīmē, ka man vajadzēja iesniegt tikai līdz tai summai un pārejos čekus dot nākamgad? Izskatās, ka maksāt tāpat neko vairāk man nemaksās.

Ego , pirms 11 gadiem :

Tam, cik iesniedz katrā gadā, šķiet īpašas nozīmes nav. Var gan pajautāt cik gadu laikā varēs saņemt visu, arī tam varētu būt kāda robeža

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.