Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valdistt

+8491

 
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 1407 skatījumi

Vai kapitāla pieauguma nodoklis jāmaksā arī par kapitāla pieaugumu ārvalstu bankās?

Bizness un finanses » Nodokļi

Ja es veicu akciju pirkšanu un pārdošanu, piemēram, ASV bankā. Vai man ir jāmaksā kāds papildus nodoklis par to, ka esmu pārdevis dārgāk kā pircis, vai arī šis nodoklis attiecas tikai uz maniem darījumiem Latvijas bankās? Savukārt, ja ir jāmaksā, tad kā manas darbības kontrolēs VID? Neprasīs taču visām pasaules bankām atskaites par tajās latviešu veiktajiem darījumiem?!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

nobody

+6324

 
Principā jā. Tas gan netiks ieturēts "automātiski", bet, ja ir aktīvi ārzemēs no kuriem tiek gūta peļņa, pašam šie ienākumi būs jādeklarē VID un jāsamaksā nodokis.

"Jāatceras, ka Latvija ir noslēgusi ap 40 nodokļu konvenciju, kas paredz apmaiņu ar informāciju, tādējādi VID ir iespēja no šīm valstīm iegūt datus par personas ienākumiem – šī informācijas apmaiņa starp nodokļu iekasēšanas iestādēm notiek regulāri." Citāts no:
http://www.seb.lv/lv/private/research/analytic-info/finance-market/opinions/news/new/opinion5112009/

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.