Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 2433 skatījumi

Vai likums nosaka, ka preces aprakstam jābūt latviešu valodā?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Es bieži sastopos ar to, ka internetveikalos preces apraksts nav latviešu valodā, vai tāda apraksta vispār nav!

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, to nosaka vairāki likumi, piemēram, Valsts Valodas likums, un ministru kabineta saistošie noteikumi, taču, ja veikalos tirgotāji vairāk vai mazāk šos likumus ievēro, jo tiek kontrolēti, tad interneta veikali praktiski kontrolēti un sodīti netiek, līdz ar to tie aprobežojas tikai ar instrukcijas iekļaušanu latviešu valodā, bet informācija par produktiem tulkota netiek, tiek pievienots pavisam neliels skaidrojums un apraksts angļu vai krievu valodā, kas ir ņemts no ražotāja mājaslapas vai teksta uz iepakojuma.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Peter Klex

+988

 
Ir jābūt aprakstam latviešu valodā!

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Ir un datorproduktiem tas teksts diezgan amizants paliek. Vēl kaitina, ka kaut kāds ķep ļep tulkojums uzlīmēts oriģinālvalodai pa virsu un jākasa nost, lai izlasītu visu, nevis tikai īsu vēstījumu, kas skolā būtu pēcstundas nopelnījis.

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Nevienu internetveikalu neesmu redzējusi, kur nebūtu latviešu valodā aprakstīta prece. Ārzemēs reģistrētajiem noteikti apraksta latviski nebūs. Un veikalā, kad pērkam konfektes, kas jau sasvērtas, vai sveramos cepumus, tur jau arī apraksta nav klāt - tāds glabājas dokumentācijās un to drīkst pieprasīt, līdzīgi kā drīkstam pieprasīt, pērkot, piemēram, svaigu gaļu, dokumentus par tās izcelsmi.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Nu ir jau gan, lielākajam vairumam elektronikas bulk precēm nav tulkojumu. Bet auditorija tām precēm arī nevēlas latviskus tekstus, kas nav saprotami, jo iemācījušies ir no angļu, vai krievu valodas, kurās datortermini ir izplatīti un saprotami.

Jevģēnijs Lugovskis, pirms 13 gadiem :

Indra, par maz sēdi internetā, ja neredzi! :))

http://www.tera.lv/foto_un_video/foto_kameras/panasonic&good=8TER185215 http://www.vertucatalog.lv/vertu.php?lng=lv&productId=98815 http://www.percletak.lv/Sony-HDR-XR155.100854

Vai Jūs redzat šeit kaut kādus aprakstus? Man liekas, ka šie ir Latvijas veikali.

Pērkot cepumus es redzu aprakstu ;)

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Atvaino, Jevgenij, pēc manām domām, Tu kaut ko neesi sapratis līdz galam, jo apraksti 1. lapā ir skaidri un gaiši izlasāmi. Ja Tu gribi, lai tur katru detaļu aprakstītu, kas datorā iekšā ar vārdiem - kādā krāsā, cik smaga, cik liela un tml., tad raksti pārdevējam! Otrajā adresē un trešajā ir skaidri un gaiši uzrakstīts - ja vēlas aprakstu, lai zvana vai raksta pārdevējam. Atceries to, ka elektronika ir elektronika un te valda starptautiskā valoda, lai visi saprot.

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Es zinu daudzus veikalus, kur uz sasvērto pārtikas produktu paciņām nav sastāvs uzrakstīts - tikai tas, kas tas tāds par zvēru, no kurienes, cik smags, cik cena kilogramā un cik paciņas vērtība - ja apmeklē Maksimu vai Rimi, tad tur apraksti būs vienmēr. Un es esmu pieprasījusi pārtikas veikalā preces aprakstu un man vienmēr tāds ir dots, reiz man 3 pārdevējas lēca pa galvu, pa kaklu papīrus meklēt un sertifikātus man rādīt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.