Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Martins

+40

 
  • 6

    Atbildes

  • 4 balsis
  • 4621 skatījumi

Vai parāda piedziņas kompānija par nenomaksātu Tele2 parādu 75Ls apmērā var uzlikt trīs reizes lielāku līgumsodu 330Ls apmērā?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Saņēmu parādu piedziņas kompānijas vēstuli par vairākus gadus atpakaļ nenomaksātu Tele2 rēķinu.
Kompānija no manis vēlas piedzīt 75Ls parādu un kreditoram radītos zaudējumus 45Ls, kā arī līgumsodu jeb līgumiskos procentus 330Ls apmērā . Esmu gatavs nomaksāt parādu un kompānijai radītos zaudējumus kas kopā būtu ~120Ls taču līgumsods man liekas ir nepamototi augsts (gandrīz trīs reizes lielāks nekā pats parāds). Vai parādu piedziņas kompānijas var tā rīkoties?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Nevar likt vienādības zīmi jeb "jeb" starp līgumsodu un līgumiskiem procentiem!
Līgumsods ir līguma ierakstīts punkts, kas "pienākas" par līguma nepildīšanu, apmēram piemēram, "priekšlaicīgi atsakoties no līguma, līguma ņēmējs apņemas samaksāt līgumsodu 10000Ls apmērā", vai "par laicīgi neapmaksātu rēķinu pienākas līgumsods no nesamaksātās summas X% apmērā mēnesī". Ja tāds punkts par līgumsodu ir bijis līgumā un tu to parakstīji, tad vienīgais pie kā vari apelēt: "līgumsodam jābūt samērīgam pret parāda summu un līgumsaistību pārkāpumu", jo līgumsoda apmēra robežas likumā nav noteiktas.
Savukārt līgumiskie kavējuma procenti ir tiek pieprasīti gadījumos, kad kavējat naudas summas atmaksu.No līgumsoda atšķiras ar to, ka palielinās līdz pamatsummas apmēram un to nepārsniedz, kamēr līgumsods parāda pamatsummu var pārsniegt.
Meklējot atradu skaistu mājaslapu: http://kavetsmaksajums.lv/faq/biezak_uzdotie_jautajumi/

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

kaspars saukums

+3719

 
pēc 10 gadiem iestājas parāda noilgums un visas tās inkaso firmas var iet dēt

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Līgumiem sākot no 2010. gada 1. janvāra parāds ir spēkā trīs gadus. Trīs gadi, lai atgādinātu par parādu un vēl trīs gadi no atgādināšanas brīža.
Ja esi pārliecināts, ka nekad vairs neņemsi kredītus, tad vari sūtīt viņus dēt, bet kredītvēsture būs sabojāta.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jā var, paziņa paņēma telefonu , 7 gadi atpakaļ, nemaksāja rēķinu, telefona nummuru nobloķēja, un lika samaksāt arī telefona pilnu summu, tā no 60 latiem vairāku gadu gadu garumā , ja nemaldos, parādu piedzinēju firma parādu uzaudzināja apmēram līdz trīs simtiem.Paziņa nomaksāja, lai neiekļūtu galīgās auzās.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

soda % jābūt saprāta robežās. Piezvani uz http://www.ptac.gov.lv/page/104

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Labāk, lai liek melnajā sarakstā. Es nezinu nevienu cilvēku, kurš ņemot kredītus būtu uzlabojis savu dzīvi - tieši otrādi, sagandēja to. Bet es zinu cilvēkus, kuri neņēma kredītus, bet uzlaboja savu dzīvi.

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Šībrīža situācija, tie kuri nav ņēmuši aizņēmumus atviegloti uzelpo, bet ne jau vienmēr būs šāda situācija. Kredītvēsturi skatās ne tikai izsniedzot lielos kredītus, bet arī, piemēram, slēdzot pēcapmaksas mobilo tālruņa līgumu, var gadīties, ka pie mazcenas mobila ir problēmas tikt.

Jevģēnijs Lugovskis, pirms 13 gadiem :

es paņēmu un nožēloju, ļoti daudz pārmaksāju.

kaspars saukums, pirms 13 gadiem :

pareizi ir,nav ko tās bankas barot.lai iet kārties

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jāskatās sīkāk, kas atrunāts pašā noslēgtajā līgumā par soda sankcijām, ja tāds punkts nav atrunāts vai atrunāts neprecīzi, tad var vēl kaut kā tikt tam cauri, citādāk jāvēršas BezTabu vai TautasBalsī, jo pēdējā laikā nudien pierādās, ka tiklīdz nesūdzamies mēdijiem, tā nekas netiks klientu labumam darīts.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.