Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 2636 skatījumi

Likuma pants, kas paredz tiesības pakalpojuma sniedzējam neatgriezt avansa maksājumu par vēl nesaņemtu pakalpojumu ?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

Vai ir kāds konkrēts PTAL jeb Civillikuma pants, kas paredz Pakalpojumu sniedzējam tiesības pēc Patērētāja oficiāla pieprasījuma atteikt avansa maksājuma atgriešanu ?
Maksājums ir veikts par summu, kas ir vienāda ar līguma termiņā ik mēnesi piestādāmo rēķinu summu, tātad daļa tā ir par vēl nesaņemtu pakalpojumu.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Teorētiski pakalpojuma sniedzējam ir jāatgriež avansa maksājums par nesaņemto pakalpojumu, taču katrs gadījums ir individuāls, pastāv pakalpojumi, kuru sniegšanai pakalpojuma sniedzējam ir zināmi pierādāmi izdevumi, piemēram, jāiepērk preces vai pakalpojumi, kuri tiek pārdoti tālāk vai izmantoti pakalpojuma sniegšanai konkrētajam klientam, jāskatās ir līgums, kas ir noslēgts starp jums un pakalpojuma sniedzēju, tajā arī ir jābūt atrunātiem visiem atkāpšanās noteikumiem, pakalpojuma sniedzējs ir tiesīgs paredzēt arī atkāpšanās naudu. Strīdu gadījumā nekas cits neatliks kā vērsties tiesā.

pirms 12 gadiem  

Dainis Dauners, pirms 12 gadiem :

Liels paldies par atbildi!
Līgumā ir norādīts, ka apmaksa ir jāveic priekšapmaksas veidā par nākamo periodu, kas ir vienāds ar 1 mēnesi ( t.i., martā par aprīli, utt. ), līdz ar to nesaprotu, kā var atteikt atgriest daļu uz doto brīdi pārmaksātās summas, kas kopsummā sedz visu līguma termiņu, un iemaksāta pēc manas labas gribas, ne pienākuma saskaņā ar parakstīto vienošanos.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Dodieties pie pakalpojumu sniedzēja un uzrakstiet iesniegumu par atteikšanos no pakalpojuma no pēdējā mēneša datuma, norādot dienu un maksājuma uzdevumu, kad veikta pēdējā apmaksa un savus rekvizītus samaksas atgriešanai, kā arī palūdziet kopiju ar uzņēmuma zīmogu un amatpersonas parakstu par saņemšanu. Ja pakalpojums tiks pārtraukts un samaksa tika veikta par periodu, par kuru pakalpojums netika sniegts, tad nauda tiks atgriezta, ja nē, būs jums dokuments, lai grieztos tiesā.

Dainis Dauners, pirms 12 gadiem :

Diemžēl mans mērķis nav no pakalpojuma atteikties jeb kā savādāk pārkāpt līguma noteikumus. Tas, ko vēlos, ir uz doto brīdi "liekās" summas atgriešana un nekas vairāk.
Ņemot vērā to, ka avansa maksājums ir veikts pēc manas iniciatīvas un līgums neparedz apmaksu par visu līguma termiņu ( īstenībā arī par šo ir interesanti, jo kad lūdzu sagatavot rēķinu par 24 mēnešiem, arī to man atteica ), vai mana lūguma "ignorēšana" nav prettiesiska ?

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Priekšapmaksu var saņemt tikai atsakoties no pakalpojuma, tas ir drošības depozīts. Ja pakalpojums jūs apmierina un nevēlaties no tā atteikties, tad nevajadzēja piekrist līgumam, kas paredz priekšapmaksu un visticamāk arī pakalpojumu nebūtu saņēmuši vispār. Lielākā daļa uzņēmumu savai drošības izmanto priekšapmaksu, kas ir normāla biznesa prakse. Cilvēki Latvijā ir ļoti neapzinīgi, bieži rodas problēmas ar savu saistību neizpildi, parādu piedziņa ir dārgs un laikietiplīgs process.

Dainis Dauners, pirms 12 gadiem :

Kā jau minēju, priekšapmaksa ir jāveic par 1 mēnesi uz priekšu ( t.i., šomēnes par aprīli ), bet es, pēc savas labas gribas, esmu iemaksājis summu, kas ir vienāda ar 24 šādiem priekšapmaksas rēķiniem, līdz ar to ( idejiski un praktiski ) 23 no tiem uz doto brīdi ir "lieki" un vēlos tos saņemt atpakaļ, turpinot maksāt saskaņā ar piestādītajiem rēķiniem ik mēnesi kā to paredz līgums.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Un kur ir problēma, vērsieties pie pakalpojuma sniedzēja ar iesniegumu un savien rekvizītiem un lūdziet 10 dienu laikā atmaksāt pārmaksāto summu, par pamatojumu minot līgumā noteikto viena mēneša priekšapmaksu. Ja pakalpojuma sniedzējs nav piedāvājis kādus bonusus vai atlaides šī Jūsu devīguma dēļ, tad naudas atmaksai nekādu problēmu nevajadzētu būt.

Dainis Dauners, pirms 12 gadiem :

Tas jau tika izdarīts, bet vakar saņēmu zvanu ar tekstu "necieriet, neatgriezīsim" - pamatot nemācēja, tikai pamatojās uz neesošiem līguma noteikumiem un faktu, ka tā neesot uzskatāma par pārmaksu, bet gan "avansa maksājumu", kuru redz viņiem esot tiesības paturēt lai vai kas.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tad piedraudiet ar līguma pārtraukšanu un atteikšanos no pakalpojuma saņemšanas un, ja nauda netiek atgriezta, atsakieties no pakalpojuma un saņemsiet naudu. Tas no Jūsu puses bija ļoti muļķīgi samaksāt uz priekšu un vēl jo vairāk pēc tam prasīt naudu atpakaļ. Ja summa ir liela, griezieties tiesā, kamēr iztiesāsieties paies gadi un visticamāk arī neko nepanāksiet, jo avansa maksājumus neviens neatgriež, tā atgriešana ir tikai uz pakalpojuma sniedzēja goda prāta.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.