Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ansis

+1247

 
savā pieredzē (pārdodot IT, mobilos) čekam īsti nebija nozīmes. uzņēmums bija liels, prestižs, kurā bija normāla datu bāze, pēc s/n vai IMEI varēja noteikt - ir sava vai citu prece, attiecīgi izdrukājām jaunu talonu un normāli. tā būs tikai uzņēmuma nostāja pret klientu kā tādu - nākt pretīm vai nostāties pozā. šajā gadījumā, ja prece ir ņemta līzingā, viņiem ir par jums informācija (pat vairāk) nekā tikai IMEI vai s/n. iet normāli parunā un gan jau! :)

pirms 11 gadiem  

Mārtiņš, pirms 11 gadiem :

Pirku RD Electronics. Nav nekāds kaktu veikaliņš, tā ka varu cerēt uz remontu, ja pratīšu sarunāt:)
Paldies liels:)

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Veikalam ir tiesības nepieņemt datoru vai jebkuru citu preci, ja pircējam nav saglabājusies veikala izsniegta garantija un maksājumu apliecinošs čeks, ko mūsu Latvijas veikali arī labprāt praktizē. Mēs esam ES, un daudziem datoriem ražotāji piedāvā tikai viena gada garantiju, pagarinājumu uz 2 gadiem ES teritorijā nosaka ES regulas, kas nosaka, ka gadījumā, ja ražotājs nepiedāvā 2 gadu garantiju, tad otro gadu garantiju piedāvā pārdevējs, rezultātā visus garantijas izdevumus sedz pārdevējs, parasti jau garantijas remonti sākas otrajā gadā, un kā noprotat, Latvijas veikali tikai priecājas par to, ka garantijas talons ir pazaudēts, nav čeka vai dators ir lietots pārkāpjot garantijas noteikumus, un rezultātā viss remonts ir par maksu.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Zigmārs Dzenis

+5532

 
Praksē, ir iespējams dabūt garantijas remontu, jo katrā iestādē glabājas info par pārdotajām iekārtām... Gan 220.lv, gan visādos datorveikalos nav nekādas problēmas... jo īpaši, ja iekārta veikalā ir nonākusi no zolīda vairumtirgotāja...

pirms 11 gadiem  

Stella, pirms 11 gadiem :

Protams, mēģināts nav zaudēts, taču cik es esmu saskārusies, tad vienmēr prasa uzradīt garantiju un čeku. Jo savādāk nevar pierādīt, ka prece pirkta kādā no veikaliem, vēl ir iespēja vērsties pie pārdevēja, kur prece iegādāta un lūgt izsniegt kopiju. Iespējams, tas tik darīts.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Stella

+698

 
Diemžēl nav. Ja nav čeks, kas ir pirkuma apstiprinošs dokuments un garantijas talons, tad remonts nespīd.

pirms 11 gadiem  

Ansis, pirms 11 gadiem :

šajā gadījumā runa nav par saplīsušu gredzentiņu vai atlīmējušos zābaciņu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Arnis Rūķis

+4068

 
Portatīvā datora modelis?
No ta izreit ir 1 vai 2 vai 3 gadu garantija.
HP, Dell un Lenovo garantiju var pārbaudīt WEB, tiesa mūsu servisi parasti vienalga grib dokumentu. Protams var mēģināt runāt arī servisā pa tiešo.

Ja datoram ir 1 gada garantija bijusi tad 2. gads ir no pārdevēja maciņa un tad gan tevi centīsies atšūt.

pirms 11 gadiem  

Mārtiņš, pirms 11 gadiem :

Toshiba, un jebkurā gadījumā kompim vēl nav gads riņķī...
Paldies par informāciju:)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.