Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

niks laimejs

+15

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 5671 skatījumi

cik ir normāla samaksa par 1lpp (1800zīmes) korektūru un rediģēšanu?

» Karjera un darbs

patiesībā teksts no sveštautieša negludās valodas tiek pilnībā pārtaisīts uz daudz maz tīru valodu, tikai aptuveni saglabājot pašus domas un teksta struktūras pamatus. laika tāda lpp paņem ļoti daudz, jo nevar vnk izlabot stilu un pieturzīmes - tam tekstam ir jābūt tādam, lai būtu interesants, nesterils, cilvēkus rosinātu lasīt (par garlaicīgu tēmu). cenas, cik esmu redzējis un paziņām no tās darba sfēras prasījis, svārstās pat no 0,40 lvl līdz 10lvl par lapu. man abas liekas nepamatotas. kādam ir pieredze? bet tas tiešām ir pilnīgi citādāk kā labot, piem., bakalauru. ļoti radoša darbošanās.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Cena ir atkarīga no teksta satura, darba apjoma un izpildes termiņa. Personīgi es neveicu tulkotu tekstu korekcijas, jo tas prasa daudz vairāk laika nekā tekstu pārtulkot no jauna. Ja to daru, tad cena ir tāda pati kā par tulkojumu no angļu, krievu vai latviešu valodas, proti, 3.50,- Ls par 1800 rakstu zīmēm par vienkāršiem tekstiem un 5.50,- Ls par sarežģītiem nozaru tulkojumiem...

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Pie tam kvalitatīva tekstu korekcija un tulkojumi sākas no 3.00,- Ls par 1800 rakstu zīmēm un uz augšu atkarībā no tā vai šo darbu veic kvalificēts tulks personīgi vai arī klients griežas tulkošanas birojā, kas darbojas kā starpnieks - līdz ar to arī cena ir vismaz 2 x lielāka. Latvijā tikpat kā nav tulkošanas biroju, kuri algotu pilna laika tulkus!

niks laimejs, pirms 14 gadiem :

Paldies! nu tulks es toč neesmu. tikai filologs. šobrīd domāju par 4000 rakstu zīmēm prasīt no 4-6 lvl. jo, lai arī man patīk tā čakarēšanās ap tekstu, par zemāku summu man vnk neatmaksājas zagt laiku pamatdarbam. ja šefam liksies, ka neesmu pelnījis, tad labāk lai tiešām ņem kādu profesionāli. mans dzinulis principā ir 1-īgi tas, ka čomenes saka, ka esmu īstais cilv. tam darbam, ka man ir iekšā to darīt. ne tik daudz par korektūru (noteikti paliks kāda kļūda), bet tieši ideju iznešanu.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Protams, ja ir iespējams, tad jāprasa ir maksimālā summa. Strādājot ar cilvēkiem mēs jau lielākoties paši jūtam, kādu summu klients var atļauties. Ja šī summa mums ir izdevīga, tad pasūtījums tiek pieņemts. Savukārt tas, vai piedāvātā samaksa ir adekvāta padarītajam darbam ir atkarīga no ļoti daudziem faktoriem. Es arī saviem pastāvīgajiem klientiem varu kādreiz kaut ko iztulkot lētāk, vai piekrist kādu tulkojumu veikt par ļoti mazām naudiņām, ja tobrīd nav citu darbu, kur var ātri nopelnīt! :-)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Ļoti vienkārši - (Vēlamā apmaksa stundā)/(lapu skaits stundā). Tā taču ir vienošanās cena.

Tiesa, šī jautājuma teksta paviršība man atņemtu jebkādu vēlēšanos sadarboties šajā jomā.

pirms 14 gadiem  

niks laimejs, pirms 14 gadiem :

kas tieši Jums tik aizvainojoši paviršs šķiet? par atbildi Paldies, bet es jau nemaz ar neuzprasītos uz sadarbību ar Jums. un arī šo vakanci man piedāvāja - tieši kreatīvo manu tekstu dēļ, nevis es tādu darbu meklēju.
es esmu rakstījis / publicējis arī zinātniskus tekstus - katrai mērķauditorijai sava valoda, vai ne tā?

Niks, pirms 14 gadiem :

Nerakstīju ka aizvainojošs, bet paviršs gan. Tas, ka vienā vietā raksta ar kļūdām un pavirši, bet citur - nevainojumi ir mīts.

"katrai mērķauditorijai sava valoda" :) Vai patiešām šis jautājums tika adresēts cilvēkiem ar IQ zem 50?

niks laimejs, pirms 14 gadiem :

labprāt paklausītos konkrētus iebildumus, jo no visa jau var ko iemācīties!

Niks, pirms 14 gadiem :

- teikumu sāk ar lielo burtu;

- "Paldies" - lai nu būtu liels :) :;

- ". un arī" - tā sākt teikumu ir slikts stils;

niks laimejs, pirms 14 gadiem :

paldies! tātad nekas vājprātīgi nozīmīgs, bet noteikti ir arī citas svarīgākas lietas, ko neesmu ievērojis savā jaut. es jau neko negribu teikt, bet Jūsu piekasīšanās / uzbrauciena dēļ apskatīju pāris Jūsu sniegto atbilžu un ar jau vienu komata kļūdu atradu - tātad arī Jūs tomēr mēdzat būt paviršs un eksistē tomēr tas, ko es teicu, - katrai videi sava valoda. :)

Niks, pirms 14 gadiem :

- "0,40 lvl līdz 10lvl" - vai nu ar atstarpi vai bez;

- LVL, nevis lvl;

- "Naudas vienību apzīmējumus USD, RUR, LVL (lata starptautisko apzīmējumu) u. tml., kā arī Ls (lata apzīmējumu Latvijas Republikas teritorijā) un tātad arī Eiropas Savienības naudas vienības starptautisko apzīmējumu EUR lietvedības dokumentos parasti raksta pirms attiecīgās naudas summas cipariem, piemēram, USD 100, LVL 354, ..."

- "vnk" nopietnā tekstā ir tas pats, kas vulgārismi vai vienkāršruna zinātniskā darbā;

...

Niks, pirms 14 gadiem :

Dažas komatu kļūdas vai burtu +_ampaiņa_ ātri rakstot atbildes ir dabisks rezultāts, bet tās atradi vairākās atbildēs un es jau nepiedāvāju teksta korektūru.

Tas nebija "uzbrauciens", bet atgādinājums, ka arī šīm lietām ir būtiska nozīme.

niks laimejs, pirms 14 gadiem :

Paldies! njā, man gan liekas tā, ka, piem., kad es gatavoju svarīgu publikāciju, es noteikti apskatos, kā pareizi jāraksta lvl (un dajebkuru citu lietu, kuru no galvas nezinu), bet es tiešām neuzskatu, ka ir vērts kavēt laiku, lai to precizētu, kad izsakos pajauta.lv. (bet to es tgd atcerēšos, tiešām paldies!) kā arī ikdienas valoda man ir pilna ar karoče, vnk, dajebkur u. tml. vārdiem! redz, tieši par to jau arī iet runa - nesterili, interesanti, bet maximāli pareizi teksti.
lai Laba veselība!

niks laimejs, pirms 14 gadiem :

Piekrītu - nozīme ir! un es arī nepiedāvāju tekstu korektūru, es vnk domāju tai piekrist, jo jauniem izaicinājumiem vienmēr cenšos būt atvērts! =)

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Niks laikam no gultas šodien izkāpis ar nepareizo kāju! :-D Šī portāla mērķis ir ātri uzdot jautājumu un saņemt kaudzi neprofesionālu atbilžu, no kurām kāda atbilde noteikti noderēs. Šis jau nav pareizrakstības eksāmens!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.