Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Vilnis

+4330

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1172 skatījumi

Stacionārais galda dators automobīlī.

Datori un internets » Datortīkli

Lasīju-atvaļinājumā paņem līdzi darba datoru ar visu 21 collu monitoru,esot problēmas tikai ar nepstāvīgu strāvu,akumulatoru mokot nost. Kādam prakse ir? Kā ar internetu-antenu vajag?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Arnis Rūķis

+4068

 
Tā kā neka nav pateikts par datora parametriem tad grūti iedomāties ko domā stutēt iekšā mašīnā. Atslēgas vārds 12V->220V pārveidotājs ar atbilstošu jaudu, bet skaties kas mašīnas specenē rakstīts par šādu jaudīgu brīnumu pieslēgšanu, ka nesanāk pārsteigums ar nelāgu smaku.

Internets - 3G puļķis vai WiFi kur ir pārklājums - katram no šiem pieslēgumiem var likt papildus antenas, lai uzlabotu uztveramību, bet šaubos vai tik tālu maz nonāks.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Jānis Čehovs

+1105

 
Ņemt līdz galddatoru izmantošanai mobilos apstākoļos un barot to visu pasākumu caur 220v pārveidotāju ir tīrais neprāts... Ir XXI gadsimts, un šim mērķim cilvēki izmanto portatīvos datorus vai tablešdatorus.

Datora sistēmbloks, atkarībā no konfigurācijas var ēst ap 100-600w (un uz augšu, ja ir spēcīgas videokartes, kas tiek izmantotas uz pilnu jaudu). Monitors ēdīs vēl savus 40-100w (LCD, atkarībā no izmēra). Itogo būs nepieciešams KĀ ABSOLŪTAIS MINIMUMS (bet stipri atkarīgs no datora) VISMAZ 250w 12v->220v pārveidotājs. 250w/12v = ~21A strāva (ja neņem vērā nekādus efektivitātes rādītājus un enerģijas zudumus). Tipisks benzīna dzinēja mašīnas akumulators ir ap 50Ah, kas nozīmē, ka neiedarbinot mašīnu, tu akumulatoru pa nullēm tu nosēdināsi apmēram 2 stundās...

Un kas saistībā ar netu? Ko nozīmē "vai vajag antenu"...? Antena tev līdzēs tikai tad, ja tev ir 3G mobīlais internets vai arī plāno rīkot izbrauciena pikniku kādā bezmaksas WiFi zonā un tavam datoram ir WiFi karte.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aicis

+10511

 
Muļķības. Tu to laikam to nosapņoji. Kātad ar visiem tiem savienojumiem kas nāk ārā no datora barošanas bloka un datoram taču vajag ne tikai 12V strāvu un monitoram vajag 220V. Tev beigsies atvaļinājums kamēt to visu pielāgosi.

pirms 12 gadiem  

Aicis, pirms 12 gadiem :

Ar internetu gan problēmām nevajadzētu būt, ja vien datorā ir WiFi interneta karte vai mobīlais USB modems.

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

-Aicis
Neko neesi dzirdējis par strāvas pārveidotājiem-12/220V.? 24V pārveidotāji uz 220V stāv katrā tālsatiksmes lielkalibra auto! Tiem pieslēdz-zinu!

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Tiem ir arī attiecīgs ģenerators, akumulators, regulēšana ar pietiekošu jaudu un pat atsevišķas elektriskās sistēmas. Pie tam ir vieta, kur to visu turēt. Vieglajā auto to visu bāzt ir neprāts. Portatīvo, bez problēmām. Bet stacionāro, tas nav nopietni.

Aicis, pirms 12 gadiem :

Tik un tā, tu ,Jāni, nevari iebāzt stacionāro datoru mašīnā, lai pēc tam dotos atvaļiņājumā, bet tev jāņem atvaļinājums, lai datoru iebāztu mašīnā. Un galu galā, labāk izņem atvaļinājumu "naudā" un nopērc Jaudīgu portatīvo datoru.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.