Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

AiZu

+247

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1835 skatījumi

Ļoti stipri uzkarst videokarte. Ko darīt ?

Datori un internets » Dzelži

Videokarte: Club 3D, GeForce GT 220
(PCI Expres2.0, 1GB DDR2)
Videokartes dzesēšanas redeles uzkarst tik stipri, ka pieskaroties, roka karstumu necieš. Bet pats galvenais, ka uzkarstot sāk raustīties ekrāns (raustās/ķeras/darbojas palēnināti spēlējot videospēles, tādas kā CounterStrike vai citi simulatori) Ar putekļiem problēmas nav. Uzliku papildus otru lielāku ventilatoru tieši videokartei, tas palīdz, problēma ar raustīšanos pazūd. Bet tad parādās ventilatoriem raksturīgā trokšņa problēma. Tagad šņāc vēl viens ventilators.
Pērn vararas karstumā spēlēju tās pašas videospēles tikai ar mazākas jaudas videokarti(GeForce 7500LE) un tādas problēmas nebija, tikai negāja jāunākās/jaudīgākās spēles.
Datora specifikācijas: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c01116715&lang=en&cc=us&taskId=101&contentType=SupportFAQ&prodSeriesId=3440811&prodTypeId=12454

Pirms 13 gadiem

Pirms gada nopirku videokarti (Club 3D, GeForce GT 220) un tai, pirmo reizi ieslēdzot, momentā izdega procesors. Veikalā garantijas ietvaros samainija, iedeva citu, tādu pašu videokarti un tagad arī šī sāk stipri uzkarst.

AiZu, pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Verners

+4547

 
Ieliec keisā(korpusā) Ventilātāru vietās Ventilātārus. Noņem kartei veco dzesi, nopērc kādu labāku(Neaizmirsti par termopastu) Vai arī vinekārši nopērc jēdzīgu karti ar labu dzesi. Un ja gribi spēlēt spēles, tad neņem neko zem gts SAimes(Nvidia) un *670(ATI)
Un Āri viņs runā par GPU nevis CPU ;)
P.S SAsmējos par teikumu ''CounterStrike vai citi simulatori'' IT kā tad sīko atkarības avots būtu smulators :D

pirms 13 gadiem  

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

Es jau nekur neminu ne GPU ne CPU. Ne vienam ne otram tā nav nekāda temperatūra, ja var pielikt roku bez apdeguma gūšanas ;)

AiZu, pirms 13 gadiem :

"P.S SAsmējos par teikumu ''CounterStrike vai citi simulatori'' IT kā tad sīko atkarības avots būtu smulators :D"

Verner, man, protams, patīk jautri cilvēki, pat tie kuri smejas par lietām kas galīgi nemaz nav smieklīgas.
Es tiešām nezinu kas ir "sīko atkarības avots", bet apskatot monitoru ar atvērtu "pajaua.lv" lapu, tur nekas neraustās. Un spēlējot stratēģiskās vai tā saucamās "galda" spēles arī kadra raustīšanās nav jūtama.

Verners, pirms 13 gadiem :

@Ainārs
Nu, pasaki kas tad vēl spēlē to sū*u? Varbūt gadās kāds normāls cilvēks, bet parasti viņu spēlē kautkādi astoņgadnieki, kuri atnākot no skolas uzreiz slēdz iekšā pc un spēlē.
@Āris Piedod, sajaucu :D

Bet, runājot par tēmu, varētu būt tā kad tev ir pārāk liels monitors priekš tās videnes.

Verners, pirms 13 gadiem :

Runājot par tempretūru mana gts 450 idlā ir ~34grādi Netā sēžot ~36 grādi, dzenājot netik prasīgas spēles uzkarst līdz apmērām 49 grādiem, bet tādas resursu rijošās jau iet uz kādiem 54-64 grādiem. Tākā tā ir vai nu monitora problēma kuru es minēju vai arī tev dzese ir pārāk slikta. Man dzese ir samērā laba ;)

AiZu, pirms 13 gadiem :

Verners, par CS tev ir taisnība, bet tas ir spilktākais piemērs, jo to pazīst katrs bērns. Nu, es spēlēju mazāk pazīstamas un mazāk jaudīgas spēles, bet nejau par to ir jautājums.

AiZu, pirms 13 gadiem :

Verners, paldies par ieteikumu, laba ideja. Pamēģināšu visu to pašu ar kādu lētāku monitoru(lēnāku, mazāk pikseļiem) kaut gan izšķirtspēju var mainīt tieši monitorā, videokartē vai pāšā spēlē (tas nepalīdz)
Un vēl interesanti, ka sākumā taču visas (arī pilnīgi visas jaunākās) spēles darbojās ideāli un ar tiem pašiem dzelžiem. Nnezinu kāda bija temperatūra.

Verners, pirms 13 gadiem :

Citāts ''Maximum resolution:
VGA: 2048x1536x32bpp @ 75Hz
S-Video & Composite Video: up to 1024x768''
Tātad virs 1024x768 izsķirtspēju neliec ;)

Verners, pirms 13 gadiem :

Mana kļūda biju piemirsis kad vkarte ir nomainīta :D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Ja tu vari pielikt roku un tik vien liekas, ka tur ir neciešami karsts, tad tie ir tikai nieka aptuveni 60 grādi. Tas nav nekas procesoram. Savukārt, ja no vēro, ka dēļ karstuma īsti nestrādā un tiešām ventilators palīdz, tad pērc nopietnāku ventilātoru, kas ir ar gultņiem. Pieņemu, ka tas ir parasts PC, tad vēlams arī vadus sakārtot, lai iekšā gaiss brīvī staigā.

pirms 13 gadiem  

AiZu, pirms 13 gadiem :

Šim datoram neko daudz nevar mainīt, un arī nekatra videokarte der (Low profile brackets)
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c01116715&lang=en&cc=us&taskId=101&contentType=SupportFAQ&prodSeriesId=3440811&prodTypeId=12454

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Verners

+4547

 
Še rekur informācij par pixel shader
http://ej.uz/vrjf

pirms 13 gadiem  

Verners, pirms 13 gadiem :

ups ne piē tā jautājuma :D
Bet nu šis domāts šim jautājumam: http://ej.uz/mx6f

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.