Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

AleX

+326

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1890 skatījumi

sanaca uzliet uz portativas datora klaviaturas kvasu, ka tagad iztirit

Datori un internets » Dzelži

portativais dators it HP Pavilion G6, vakar tika uzliec virsu kvass, uzreiz visu izslauciju un apgazu otragad datoru, iztecinaju ara visu no klaviaturas, pectam liku zaveties otradak. vai ir iespejams pastities kas ir zem tas klaviaturas. baidos njemt kadus tausinjus ara, tur baigaa sisteema apaksaa.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Sīkums par klaviatūru, bet ja būs kaut kas ietecējs datorā dziļāk un nebūs iztīrīts, tad mēģinājums ieslēgt šādu datoru var izmaksāt tuvu jauna datora iegādei. Tāpēc, ja baidies noņemt klaviatūru, nekāda gadījumā neslēdz datoru iekšā, izņem bateriju, ja tas nav izdarīts, un pēc iespējas ātrāk meklē datorspeciālistu vai servisu. Dators ir jāizjauc praktiski pilnībā, lai pārliecinātos, ka šķidrums nav nokļuvis uz elektroniskajām komponentēm, jo šķidrums un kvasa lipīgie pārpalikumi var izraisīt īsavienojumus, kuru remonts var būt neiespējams savādāk kā nomainot visu bojāto komponenti.

pirms 12 gadiem  

AleX, pirms 12 gadiem :

sobriid sezu pie sii pasha datora, itkaa neko nojuutu, ka butu kaut kas noticis, bet klaviaturas kreisaa puse ir pamatiigi salipusi, abi shift taustinji nedarbojas. varbut pameignasu nonjemt to klaviaturu nost un paskatities.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

P.S. Ja baida "baigā shēma apakšā" tad baidos tev ieteikt datoru jaukt pašam, jo portatīvo datoru izjaukšana ir diezgan ķēpīgs process it īpaši ja tas nav darīts iepriekš. Bet, ja ir apņēmība, tad internetā ir atrodamas pamācības kā to darīt... piemēram http://www.insidemylaptop.com/how-to-disassemble-hp-pavilion-g6-laptop/ Vēlreiz brīdinu, ka dators ir jāizjauc pilnībā (ekrānu var nejaukt, ja tur netrāpīji) un jāizpēta visi stūrīši, lai pārliecinātos ka šķidrums nav kaut kur atradis ceļu.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Var jau paveikties - maz uzlēji un tālāk nekas netika, taustiņus var noņemt vienkārši paliekot apakšā skrūvgriezni un paspiežot uz augšu, to var izdarīt pat par pirkstiem.

AleX, pirms 12 gadiem :

tika apliet tikai 1/4 vai 1/5 kreisas klaviaturas puse, ljoti ceru, ka skidrums netika nekur talak, tagad tikai jaizdomaa kaa iztirit to klaviaturu, jo perkot jaunu no ebay, bus jagaida kads laicinsh.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Paskaties pamacību, lai noņemtu vismaz klaviatūru - jānoņem aizmugres vāks, zem tā būs viena noslēpta skrūve klavitūrai - 7. solis un tad varēsi noņemt pašu klaviatūru pabīdot uz leju un pašās beigās atāķējot šleifi. Tādējādi varēsi piekļūt "tuvāk" taustiņiem. Pie reizes izpēti vai zem klaviatūras nav manāmi šķidruma ceļi kas ved uz datora "dzilēm".

Mārīte Pumpure, pirms 12 gadiem :

Apliešanas sekas var parādīties arī pēc viarākiem mēnešiem, jo sāļi un skābes, kas dzēriena sastāvā lēnām var saēst kontaktus. Un tad gan varēsi pirkt jaunu datoru, jo nomainīt mātesplati izmaksās tuvu kā jauna datora iegāde... Tā kā uzmanies...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis

+933

 
Liriskā atkāpe: varbūt ir kāds kvasa neitralizators- kāds cits dzēriens, kas jāuzlej pa virsu ;)

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ivarsi

+11583

 
Man nav izdevies savest kārtībā portatīvo klaviatūru. kaut mēģināts. Kā likums jāsalauž pāris pogas, lai uzzinātu, kā pareizi nomontēt un atlikt atpakaļ. Bet var jau mēģināt. Citādi:
Jauna klaviere maksā ap LVL 40
Var iztikt, pievienojotr ārējo klaviatūru

pirms 12 gadiem  

krokijs, pirms 12 gadiem :

man pat pirmo reizi dzīvē tas izdevās labi, protams ar maksimālu uzmanību. tā kā, nav obligāti nekas jāsalauž. Pirms katras darbības vienkārši uzmanīgāk jāpēta izvietojums, uzbūve utt. Nav tik traki....

AleX, pirms 12 gadiem :

jauna klaviatura maksa ap 15 dolariem no ebay

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.