Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+1360

 
Mēs, laikam, runājam par dāžādām lietām...

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+1360

 
Agrāk procesoros bija 1 kodols, tad izdomāja 2 kodolu(tas ir kā 2 vienkodola procesori iemānīti vienā procesorā).
Čertkodolu procesorā ir 4 vienkodola procesori.
Tātad maksimālā ātrdarbība:
a) 2 x 1.7 GHz
b) 4 x 1.5 Ghz

Lai pateiktu kurš ir labāks, ir jāsaprot kādiem mērķiem to izmantos.

Ja vienlaicīgi tiek lietotas vairāk par 2 aplikācijām, vai arī aplikācijas māk izmantot vairākus kodolus, tad labāks ir b) variants. (veiksmīgā gadījumā, kopā izmantos 6GHz)

Savukārt ja darbosies tikai viena aplikācija, un viņa nemāk izmantot vairākus kodolus, tad viņa darbosies tikai vienā kodolā ar ātrumu 1.7Ghz (a) variantā, bet 1.5GHz (b) variantā.

pirms 11 gadiem  

Davey, pirms 11 gadiem :

Takts frekvenci nereizina ar kodolu skaitu ...
atkarīgs no modeļiem un no tā cik daudz lietu katrs kodols var izdarīt cikla laikā.
Piemēram, AMD 8 kodolu procesori nu nekādi nav labāki par Intel i5 4 kodolu procesoriem, jo Intel'a procesorā katrs kodols spēj izdarīt krietni vien vairāk darbību viena cikla laikā. principā 4 kodoli vienmēr būs labāki, bet daudzas aplikācijas neizmanto vairāk par 2 kodoliem ;)

Davey, pirms 11 gadiem :

Pietam - šie GHz norāda tikai cik īsā laika sprīdī tiek pabeigts viens cikls. Vairāk Ghz nozīmē - sekundes laikā tiks izdarīti vairāki cikli, kas savukārt paātrina visu, mūsdienās nav īsti jēgas vērtēt procesorus tikai pēc Ghz, jo ir jāņem vērā daudzas citas lietas, piemēram, Cache un arī cietā diska ātrums, tāpēc labāk ir lietot SSD, jo cietajam diskam vajag ilgu laiku, lai atrastu nākamo vajadzīgo gabaliņu.

Andris, pirms 11 gadiem :

Ja ir jaaprēķina procesora jauda, patiesībā frekvenci rēzina gan ar kodolu skaitu, minētā frekvence ir takts frekvence katram kodolam. Tas ko procesors var izdarīt tajā vienā taktī, jau tiešām ir atkarīgs no procesora modeļa un arhitektūras, piemēram kalkulatora procesors spēj krietni vienkāršākas darbības veikt vienā taktī, nekā datora.

Par diskiem tā ir taisnība, bet jautājums nebija par to kā panākt ātrāku datora darbību, bet par procesoru korēm. :)

Davey, pirms 11 gadiem :

Ehh, mans rakstītais pazuda, nu tad īsāk

Nekādā gadījumā nevar reizināt frekvenci ar kodolu skaitu. Dotais tiek +/- vienādi sadalīts pa visiem kodoliem, kur tālāk katrs kodols aprēķina savu un tad to visu saliekot kopā tiek iegūts rezultāts, loģiski, ne visas programmas ir tik efektīvas un izmanto visus kodolus, bet šādi tas viss strādā. Ja netici man, tad pameklē Tantē Gūglē ;)

Andris, pirms 11 gadiem :

Mēs, laikam, runājam par dāžādām lietām...

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.