Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aina Liepa

+10

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1256 skatījumi

Kāpēc veci datori ar labiem parametriem kļūst lēni?

Datori un internets » Dzelži

Man ir vecs tajos laikos pro līmeņa IBM dators, pirkts pirms ~ 10 gadiem, kam parametri ir 2,4 GHz procesors un 1 GB operatīvā atmiņa. Virsū oriģinālais Windows XP. Ja dotoru pārnstalē, iet kā raķete. Tikko uzinstalē kaut vai vecas versijas Skype vai FireFox un Adobe Flash Player (priekš youtube), dators paliek tik lēns, ka praktiski nav lietojams. Principā tas pats notiek, ja veic Windows atjauninājumus.
Tā kā bez atjauninājumiem un liekām programmām, dators ir ātrs, problēma nav dzelžos par sevi.
Vai kāds izskaidrotu šo fenomenu un kā uzzināt, kuras programmas bremzē datoru un vai šādas problēmas ir vispār atrisināmas?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Papildinot Janku un Zigmāru, kamēr uzlabojumi (detaļas) nav iegādāti, var izmntot kādu Linux operētājsistēmām, kam šie mazie parametri netraucēs. Tikai jāņem vērā, ka jāinstalē 32bit (nevis 64bit sistēma) lai strādātu ar minēto RAM un arī nevajag instalēt updates.
-------------------------------------- ---------------------------
Hostinger.l v http://api.hostinger.lv/redir/5007215

pirms 9 gadiem  

Zigmārs Dzenis, pirms 9 gadiem :

Paildinot Zani, ieteiktu Linux Mint 17.1 Xfce versiju, adrese lejupielādei http://www.linuxmint.com/download.php Instalēt visvienkāršāk ir no Flaškas, to ērti var izveidot ar programmu Unetbootin http://unetbootin.sourceforge.net/

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Veram vaļā Task Manageri un pētam kas tieši un kuru resursu tērē. Tas var būt fona updeits, kas mēģina tikt galā ar vecājām versijām :) interneta lapa pārbazta ar reklāmām - to var risināt uzlieko reklāmu bloķētāju.
Youtubes video... ar šo var būt problēmas, nekādā gadījumā nevajag likt vecus flash playerus, tas tiešām var būt ātrākais ceļš uz vīrusiem(flash playerī, tāpat Java ir ļoti daudz ievainojamību). Sliktākas kas var būt - procesors par vāju, te gan noderētu precīzāks CPU modelis, jā var šķist, ka 2.4Ghz, tas ir tikpat cik šodien, bet procesori pirms 10gadiem bija piemēroti tā laika uzdevumiem, tolaik Youtubes vispār nebija - video pāraide internetā gandrīz vispār nenotika un video bija citos formātos. Mūsdienu procesori ir speciāli pielāgoti šodienas videoformātu apstrādei.
Bet jāpiekrīt Zigmāra, papildus operatīvā atmiņa un SSD disks šai vēsturei varētu atgriezt dzīvību.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Zigmārs Dzenis

+5532

 
1GB operatīvā ir par maz... XP vairs netiek atbalstīts un tajā var salīst vīrusi... Datorā varbūt ir daudz putekļi, līdz ar to arī dzesēšana nestrādā... Problēma ir dzelžos, jo 1GB ir stipri par maz... Tāpat vēl labs jautājums par cieto disku... Ja tas beidzās nost, tad arī dators var kārties. Liec Kingston ssd v300

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kilgors Trauts

+1467

 
Tu jau arī plika vari paskriet ātrāk nekā tad, ja Tev ir mugursoma ar ķieģeļiem plecos... :)

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Jaunā programmatūra tiek tendēta un izstrādāta jaunākas paaudzes procesoriem.

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.