Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

PrairieDog

+130

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 961 skatījumi

automātiska rindas dzēsšana no mysql tabulas

Datori un internets » Programmēšana un dizains

Sveciens visiem! Man ir radies sekojošs jautājums: man ir viesu grāmata, visi ieraksti glabājas datubāze, bet es vēlos panākt to, lai konkrētie ieraksti pazūd pēc konkrēta laika, piemēram ik pa 1h... t.i. cilvēks uzraksta kādu postu, publicē to un viņš automātiski izdzēšas pēc 1h...

Jau iepriekš paldies!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ingus Rūķis

+3522

 
Vispirms saproti, kā to gribi realizēt.

1) tu vari viesugrāmatā vienkārši atlasīt ierakstus tikai no pēdējās stundas - datubāzē ieraksti var krāties, vienkārši neizvadi tos publiski.
2) vari uzrakstīt atsevišķu PHP skriptu, kas dzēš ierakstus vecākus par stundu un darbināt to teiksim reizi minūtē ar crontab
3) teorētiski tu vari izmantot arī MySQL Events funkcionalitāti: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/events-overview.html

Ņemot vērā jautājumu - liekas, ka tev vajadzētu sākt ar (1), jo pārējie divi varianti tev varētu būt par sarežģītu iesākumā :)

pirms 12 gadiem  

PrairieDog, pirms 12 gadiem :

Liels paldies! Viesu grāmatu es ņēmu kā piemēru, jo doma ir nedaudz cita, bet princips tāds pats :) Un pēdējie divi varianti ir tieši tas, kas man ir vajadzīgs :) Tā kā mēģināšu kaut ko saveidot! Vēlreiz paldies!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Edgars A.

+1304

 
No ētikas viedokļa viesu grāmatas, vai kādas komentāru sistēmas gadījumā, prātīgāk, gan būtu ieviest tā saucamo "lapaspušu" variantu. (angl. "Pagination"), jo cilvēkiem šausmīgi nepatīk, ja viņu izteiktais viedoklis vai komentārs, kādā brīdī no konkrētā resursa (tīmekļa vietnes, vai tml.) tiek izdzēsts, bez neapstrīdama pamatojuma.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.