Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2313 skatījumi

Es veidoju savu ģimenes koku un meklēju informāciju par radiniekiem. Kur varētu atrast kādus arhīvus vai datu bāzes ar kādu informāciju ?

Ģimene un attiecības » Ģimene

Meklējot google 90% informācijas nav noderīga, bet varbūt kāds zin kādu adresi, kur būtu noderīga informācija, kā dzimšanas, miršanas dati, vieta, uzvārdi u.t.t. Vai arī kādus vecus žurnālus, kur varētu meklēt, kur būtu bijušas kādas ziņas.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Cik zinu, tad valsts galvenajam arhīvam tagad ir elektroniska datu bāze. Meklē viņu mājas lapu. Bet tur ir jārokās cauri veselam lērumam failu. Jo saskenēteas ir daudz dažādas baznīcu grāmatas. Ja gribi zināt ko precīzāk un pašai slinkums meklēt, tad droši ej uz Valsts galveno arhīvu - iesniedz pieteikumu par konkrētu uzvārdu vai cilvēkiem un viņi tev,pēc kāda laika, šo informāciju piegādās. Protams, ka tas nav par velti.

pirms 14 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 14 gadiem :

tā meklēšana pa arhīviem ir dārga padarīšana

Aija Dobroviča, pirms 14 gadiem :

Jā, bet netā sakenētais arhīvs ir pa brīvu. Pati esmu skatījusies. Tikai tur nav nekāda pieturas punkta, jo tās baznīcu grāmatas ir tika pēc gadaskaitļiem norādītas.Tā, ka ir ko rakt :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Vienotas datubāzes nav. Lielākā daļa dokumentu glabājas papīra formāta arhīvos. Ja ir zināmi konkrēti dati par Jums interesējošām personām, tad var rakstīt iesniegumu valsts arhīvam un par attiecīgu samaksu lūgt sniegt informāciju par šīm personām. Tāpat arī ir iespējams aplūkot baznīcu laulību un citus reģistrus. Tas ir ļoti piņķerīgs process, tā ka visvienkāršākais variants ir vispirms kārtīgi "nopratināt" visas vecmāmiņas, vectētiņus, tantes un onkuļus, kā arī kaimiņus, kuriem varētu būt kas zināms un tikai tad, sākt meklēšanu arhīvos jau par konkrētām personām...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

unknown (Google)

+1902

 

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.