Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aigars Lociks

+2278

 
Darba likuma 99.pants saka, ka gan grūtnieci, gan sievieti, kas kopj bērnu līdz 1g vecumam (vai arī kamēr zīda ar krūti), darba devējam vai nu jāparceļ amatā, kas bērnam netraucēs, vai arī jālaiž atvaļinajumā, bet jebkurā gadījumā darba devējs nedrīkst samazināt algu. Tad nu ir jautājums, kas ir jūsu darba devējs. Man ir tāda aizdoma, ka tā ir nevis skola, bet gan pašvaldība vai valsts, un tādā gadījumā, manuprāt, viņiem visu atlikušo bērna kopšanas atvaļinājumu ir jāmaksā tāda pati alga.

pirms 14 gadiem  

Sigita (Sigulis) Frīdenberga - Strakse, pirms 14 gadiem :

Nu kā tas ir jāpārceļ amatā. Tad sanāk es nāku no bērnu kopšanas atvaļinājuma atpakaļ un man ir cits darba devējs. Tā vienkārši cilvēku neinformē, un pārceļ vai pievieno.

Sigita (Sigulis) Frīdenberga - Strakse, pirms 14 gadiem :

Tad jau sanāk, ka cilvēks kas atgriežas( nu vienalga )no slimības atvaļinājum vai tā kā es, viņu tā vienkārši var pievienot vai pārcelt bez viņu ziņas.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aigars Lociks

+2278

 
nu tam visam tak jānotiek ar pārrunām! bet parasti jau vienkārši dod atvaļinājumu, jo nav tak reāli grūtniecei nodrošināt darbu, kas netraucētu grūtniecībai pēdējos mēnešos.

pirms 14 gadiem  

Aigars Lociks, pirms 14 gadiem :

Ar to es gribēju teikt, ka apmaksātā atvaļinājuma laikam teorētiski būtu jāsaglabājas, bet kas pēc tam - nav ne jausmas. Var mēģināt griezties likumi.lv un zvanīt uz informatīvo tālruni, varbūt varēs palīdzēt konkrētāk

Sigita (Sigulis) Frīdenberga - Strakse, pirms 14 gadiem :

Man šķiet , ka cilvēku vispirms atlaiž un tad viņš izlemj vai stāties tai darbā kuru piedāvā. Tas ir atlaiž un tad raksta jaunu iesniegumu jaunajam direktoram. Nevis tā vienkārši pievieno bez iesniegumiem.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.